foto: EPA
Smoļenskas aviokatastrofas lietā nopratināts Polijas eksministrs Sikorskis
Radoslavs Sikorskis.
Pasaulē
2017. gada 25. maijs, 22:49

Smoļenskas aviokatastrofas lietā nopratināts Polijas eksministrs Sikorskis

LETA

Polijas likumsargu veiktajā izmeklēšanā par Smoļenskas 2010.gada aviokatastrofu liecības sniedzis bijušais ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, ceturtdien paziņoja Valsts Prokuratūras pārstāve sakariem ar presi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kadri no Polijas elites lidmašīnas aviokatastrofas vietas Smoļenskā

Aviokatastrofa Smoļenskā notika 2010. gada 10. aprīlī, kad Polijas prezidenta lidmašīna "Tupolev Tu-154M" nogāzās netālu no Krievijas pilsētas Smoļenskas lidlauka ...

gallery icon
18

Lietā cita starpā tiek izskatīts jautājums par Polijas valsts amatpersonu iespējamo nolaidību, kas nav lūgušas Krievijas varasiestādēm, lai tās ļauj Polijas komandai veikt katastrofas upuru autopsiju, viņa skaidroja.

"Viena no jomām, kurās tiek veikta izmeklēšana, ir pārbaude par valsts amatpersonu nolaidīgu pienākumu pildīšanu un procedūras traucēšanu, ieskaitot to, ka nav veikta Smoļenskas katastrofas upuru autopsija," sacīja prokuratūras pārstāve, piebilstot, ka Sikorskis nopratināts liecinieka statusā.

Polijas prokuratūra šajā lietā aicinājusi sniegt liecības ekspremjeram Donaldam Tuskam, kurš šobrīd ir Eiropadomes prezidents.

Polijā piemin Smoļenskas aviokatastrofā bojāgājušos. Pagājuši 7 gadi

Polija pirmdien piemin septīto gadskārtu kopš Smoļenskas aviokatastrofas, kurā dzīvību zaudēja Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un daudzas citas augsta ranga ...

gallery icon
21

2011.gadā tika izteiktas šaubas par Krievijas medicīnisko dokumentāciju. Deviņās ekshumācijās tika konstatēts, ka sešu cilvēku mirstīgās atliekas ievietotas nepareizos zārkos.

Eksperti tolaik konstatēja, ka 90% krievu veiktās medicīniskās dokumentācijas ir aplami.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un daudzas citas augsta ranga Polijas amatpersonas.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums, neraugoties uz to, ka Polijas un Krievijas izmeklētāji atzinuši, ka tā notika pilota kļūdas, slikto laikapstākļu un sliktās gaisa satiksmes kontroles rezultātā.