foto: REUTERS
Atklājas, ka Mančestras terorists pabijis arī Diseldorfas lidostā
Klusuma brīdis, pieminot Mančestras terorakta upurus.
Pasaulē
2017. gada 25. maijs, 16:34

Atklājas, ka Mančestras terorists pabijis arī Diseldorfas lidostā

LETA

Mančestrā teroraktu sarīkojušais Salmans Abedi uz īsu brīdi bija uzkavējies Diseldorfas lidostā, ceturtdien paziņoja Vācijas policija, noliedzot medijos izskanējušo informāciju, ka terorists Diseldorfā pavadījis ilgāku laiku.

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

"Izmeklēšanā uz šo brīdi noskaidrotā informācijas liecina, ka aizdomās turamais uzkavējies Diseldorfas lidostā, lai pārsēstos [citā lidmašīnā]. Viņš neilgu laiku uzturējās drošajā tranzīta zonā," atklāja policija.

Policija nesniedza plašākas ziņas, tostarp datumu un vietu, no kurienes Abedi ieradās.

Vācijas žurnāls "Focus" ziņoja, ka britu Skotlendjarda izmeklētāji kontaktējās ar Vācijas varasiestādēm, jo Abedi četras dienas pirms terorakta lidojis no Diseldorfas uz Mančestru.

Mančestras terorista tēvs Ramadans Abedi

gallery icon
5

Tikmēr Turcijas amatpersona pavēstīja, ka Abedi tranzītā šķērsojis Stambulas Ataturka lidostu. Turcijas varasiestādes neatklāj, uz kurieni Abedi devies, taču Stambulas lidosta ir populārs tranzīta punkts lībiešiem, kas dodas no Lībijas uz Eiropu.

Kā aģentūrai AFP pastāstījis terorista radinieks, Abedi četras dienas pirms terorakta no Lībijas devies uz Mančestru.

Mančestra piemin terorakta upurus

CIlvēki otrdienas vakarā pulcējās Mančestrā, Alberta laukumā, lai pieminētu 22 bojāgājušos cilvēkus spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotajā eksplozijā pirmdienas vakarā pēc amerikāņu ...

gallery icon
87

Aizturēti 8 aizdomās turamie

Astoņu aizdomās turamo aizturēšana ir nozīmīgs notikums, veicot izmeklēšanu par noziedzīgo tīklu, kas ir saistīts ar Mančestras pirmdienas teroraktu, ceturtdien atzina Lielās Mančestras policijas vecākais konstebls Īans Hopkinss.

Veicot kratīšanu Mančestrā un citos apvidos, iegūtas "ļoti svarīgas" liecības, kas būs noderīgas terorakta izmeklēšanā, viņš piebilda.

"Es gribētu cilvēkiem no jauna sniegt garantijas, ka mūsu veiktās aizturēšanas ir nozīmīgas, un, veicot telpu sākotnējo pārmeklēšanu, ir iegūti priekšmeti, kas, kā mēs uzskatām, ir ļoti svarīgi izmeklēšanai," sacīja Hopkinss.

Nopludināto izmeklēšanas fotogrāfiju publicēšana ASV laikrakstā "New York Times" "sāpināja ģimenes, kas jau tā šausmīgi cieš savu zaudējumu dēļ", norādīja vecākais konstebls, vienlaikus atsakoties komentēt ziņas, ka britu policija vairs nesniegs ASV izlūkdatus par Mančestras teroraktu.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".