foto: AP
Lībijā aizturēts Mančestras terorista brālis un tēvs
Terorista brālis, kurš aizturēts Lībijā.
Pasaulē
2017. gada 24. maijs, 21:34

Lībijā aizturēts Mančestras terorista brālis un tēvs

LETA

Lielbritānijas policija saistībā ar Mančestrā notikušo teroraktu trešdien pilsētas apkārtnē aizturējusi vēl vienu cilvēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

Mančestra piemin terorakta upurus

CIlvēki otrdienas vakarā pulcējās Mančestrā, Alberta laukumā, lai pieminētu 22 bojāgājušos cilvēkus spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotajā eksplozijā pirmdienas vakarā pēc amerikāņu ...

gallery icon
87

Tādējādi kopumā Lielbritānijas policija saistībā ar šo noziegumu aizturējusi jau piecus cilvēkus.

Pie pēdējā aizturētā atrasts arī kāds sainis, kura saturs šobrīd tiek pārbaudīts.

Pats spridzinātājs, kas identificēts kā Salmans Abedi, pirmdienas vakarā gāja bojā, uzspridzinoties Mančestras arēnas foajē, kad tur beidzās amerikāņu popdziedātājas Arianas Grandes koncerts.

Šajā teroraktā tika noslepkavoti 22 cilvēki, tostarp arī bērni.

Par šo noziegumu atbildību uzņēmies islāmistu teroristiskais grupējums "Islāma valsts"

Ariana Grande koncertā Milānā, Itālijā

Ariana Grande-Butera ir ASV aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa sāka savu karjeru ar lomu Brodvejas teātra mūziklā "13", gūstot ...

gallery icon
25

Izmeklētāji nonākuši pie secinājuma, ka Abedi nav darbojies viens pats un ka viņam atbalstu snieguši citi līdzinātāji, un Mančestras policija paziņojusi, ka uzbrucējs acīmredzami darbojies veselā teroristu "tīklā".

Tikmēr kāds Abedi radinieks pavēstījis, ka Tripolē Lībijas varasiestādes aizturējušas arī viņa tēvu Ramadanu Abedi un brāli Hašemu Abedi, kas, tāpat kā Salmans, arī dzimis Lielbritānijā.

Lībijas vienotības valdības policijas preses pārstāvis apstiprināja, ka Abedi tēvs un brālis ir aizturēti.

Policijas pārstāvis sacīja, ka brālis zinājis par Abedi uzbrukuma plānu un viņi abi piederējuši pie grupējuma "Islāma valsts".

Abedi radinieks, kurš vēlējās palikt anonīms, atklāja, ka Salamans Abedi ieradies Mančestrā no Lībijas četras dienas pirms terorakta sarīkošanas.

"Viņa tēvs vēlējās, lai dēls paliek Lībijā, bet Salamans uzstāja, ka dosies uz Mančestru," atklāja radinieks.

Kā ziņots, brāļu Abedi vecāki ir Lībijas pilsoņi, kuri pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados ieguva patvērumu Lielbritānijā, bēgot no toreizējā Lībijas diktatora Muamara Kadafi režīma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38