foto: ekrānuzņēmums no video
2 varonīgu bezpajumtnieku dzīve pēc Mančestras terorakta mainās līdz nepazīšanai
Stīvens Džounss.
Pasaulē
2017. gada 24. maijs, 17:10

2 varonīgu bezpajumtnieku dzīve pēc Mančestras terorakta mainās līdz nepazīšanai

Kasjauns.lv

Kāds miljonārs paziņojis, ka apmaksās sešu mēnešu mājokļa īres maksu bezpajumtniekam, kurš steidzās palīgā Mančestras arēnā notikušā terorakta upuriem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

Trīsdesmit piecus gadus vecais Stīvens Džounss stāstījis, kā pēc Salmana Abedi sarīkotā sprādziena no mazas meitenītes sejas vilcis ārā naglas, kuras bija sapildītas pašdarinātajā spridzeklī.

Džounss netālu no arēnas nakšņojis uz ielas. Viņš atceras, kā redzējis šausmu pilnus skatus - asiņainus bērnus, kuri skrēja ārā no arēnas, ķermeņus bez dzīvības pazīmēm, un mātes, kuras krita histērijā notikušā dēļ. 

Iepriekš medijos izskanēja arī stāsts par bezpajumtnieku Krisu Pārkeru, kurš pie arēnas ubagoja un, atskanot sprādzienam, metās iekšā ēkā, lai glābtu cietušos. 

Angļu futbola kluba "West Ham United" līdzīpašnieks Deivs Salivens un viņa dēls Deivs Juniors grib palīdzēt Džounsam, kurš rīkojās pašaizliedzīgi. 

Deivs Salivens Juniors tvītoja, ka meklē šo vīrieti, lai varētu viņam apmaksāt īri un palīdzētu nostāties uz kājām. "Ja kāds var palīdzēt sazināties ar viņu, mēs to novērtēsim. Šāda pašaizliedzīga rīcība ir jāatalgo. Lūdzu ietagojiet ikvienu, kurš var mums palīdzēt," viņš rakstīja. 

Dažas stundas vēlāk ar sociālo tīklu palīdzību Džounsu izdevās identificēt. "Mēs atradām Stīvu! Tas parāda, cik liels spēks ir sociālajiem medijiem. Paldies visiem iesaistītajiem, kuri palīdzēja mainīt šī vīra dzīvi!"

Savukārt stāstu par Pārkeru ieraudzīja viņa māte Džesika, kura bija zaudējusi jebkādu kontaktu ar dēlu. Viņa nezināja, ka dēls dzīvo uz ielas. Tagad Džesika Pārkere grasās doties uz Mančestru, lai satiktu Krisu. 

"Kriss reizēm sazinās, bet tagad ilgāku laiku no viņa nebija ziņu. Kad es ieraudzīju stāstu par to, ko viņš izdarīja un cik drosmīgs viņš ir, biju izbrīnīta. Esmu tik lepna!" - sacīja māmiņa, piebilstot, ka dēlam dzīvē ir gājis visādi, tomēr puisim ir zelta sirds. "Es tā lepojos, ka viņš ir tik lepns un centās palīdzēt cilvēkiem," sacīja māte. 

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38

Ariana Grande koncertā Milānā, Itālijā

Ariana Grande-Butera ir ASV aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa sāka savu karjeru ar lomu Brodvejas teātra mūziklā "13", gūstot ...

gallery icon
25

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās