Pasaulē
2017. gada 23. maijs, 11:49

"Islāma valsts" atzīstas; viņu atbalstītāji gavilē sociālajos tīklos. Daži tvīti parādījās 4 stundas pirms terorakta

Kasjauns.lv

Teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" atbalstītāji sociālajos tīklos svin Arianas Grandes koncertā Mančestrā sarīkoto sprādzienu. Aizdomīgs ir fakts, ka viens no "Twitter" lietotājiem četras stundas pirms terorakta paredzēja, ka tas notiks, vēstī britu tabloīds "Mail Online". 

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38

Ariana Grande koncertā Milānā, Itālijā

Ariana Grande-Butera ir ASV aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa sāka savu karjeru ar lomu Brodvejas teātra mūziklā "13", gūstot ...

gallery icon
25

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" otrdien uzņēmies atbildību par iepriekšējā dienā notikušo sprādzienu Mančestrā, kurā tika nogalināti 22 cilvēki un 59 ievainoti, ieskaitot daudzus bērnus.

Grupējuma paziņojumā tā sociālo tīklu kontos teikts, ka "viens no kalifāta karavīriem izvietoja bumbas krustnešu pūļu vidū" un piedraudēja ar jauniem uzbrukumiem.

Grupējums paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis, "lai atriebtu Dieva reliģiju un terorizētu neticīgos un atmaksātu par viņu uzbrukumiem musulmaņu zemēm".

"Mail Online" vēstī, ka daži tvīti par Mančestru parādījās dažas stundas pirms notikušā sprādziena, kas laupīja vismaz 22 cilvēku dzīvības. 

"Twitter" pārstāvji šobrīd slēguši vairākus aizdomīgus kontus, taču teroristu atbalstītāju eiforijas pilnie paziņojumi cirkulē arī "Telegram". 

Kāds cilvēks vārdā Abduls Hakks tviterī rakstīja: "Izskatās, ka britu gaisa spēku bumbas virs Mosulas un Rakas bērniem tikko atgriezās Mančestrā."

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

Tāpat cilvēki retvītojuši publicēto mudinājumu tā dēvētajiem "vientuļajiem vilkiem" veikt vēl citus uzbrukumus. Cilvēki retvītojuši arī video, kuros "Islāma valsts" teroristi izsaka draudus Eiropai un ASV. 

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Dziedātāja Grande šobrīd ir apturējusi savu turneju, jo šobrīd nav spējīga uzstāties.

Pati 23 gadus vecā dziedātāja pēc notikušā sociālajos medijos paziņoja, ka ir salauzta un viņai no visas sirds ir žēl par notikušo. "Man trūkst vārdu," viņa rakstīja.