Aculieciniece: "Neskrējām kopā ar pārējiem, ja gadījumā ir vēl kāds ar ieroci"
Pasaulē
2017. gada 23. maijs, 10:20

Aculieciniece: "Neskrējām kopā ar pārējiem, ja gadījumā ir vēl kāds ar ieroci"

Kasjauns.lv

Kenedija uz koncertu ieradās kopā ar mammu Stefāniju, mērojot ceļu no Blekpūles. Sprādzienā, kas iepriekšējās dienas vakarā tika sarīkots Mančestras arēnā, noslepkavoti 22 cilvēki, starp kuriem ir arī bērni. Vēl 59 cilvēki guvuši nopietnākus ievainojumus.

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38

Arianas Grandes koncerta apmeklētāja Kenedija no Blekpūles stāsta: "Mēs bijā diagonāli no vietas, kur tas notika. Pirms pēdējās dziesmas Arianas koncertā tika palaisti hēlija baloni, kuri bija diezgan lieli, un tad atskanēja sprādziens. Mēs paskatījāmies viens uz otru un nodomājām, ka tādas lietas, kuras rāda pa TV, nenotiek ar tādiem cilvēkiem kā mēs. Visapkārt bija baloni un tad pēkšņi visi sāka kliegt un skriet dažādos virzienos, pretī viena meitene, kura kāpa pāri krēsliem. Pēc tam mēs izkļuvām no arēnas, visapkārt mētājās pamestas kurpes un telefoni."

"Es nezinu, tas neskanēja tik skaļi, lai tā būtu bumba. Mēs izdomājām, ka uzreiz neskriesim kopā ar pārējiem, ja gadījumā tur būtu kāds ar ieroci. Tāpēc mēs paslēpāmies zem tilta," par šausminošo notikumu stāsta Kenedija.

Sprādzienā, kas iepriekšējās dienas vakarā tika sarīkots Mančestras arēnā, noslepkavoti 22 cilvēki, starp kuriem ir arī bērni. Vēl 59 cilvēki guvuši nopietnākus ievainojumus.

Atrās palīdzības dienests ziņo, ka pēc sprādziena Mančestras arēnā slimnīcās nogādāti 59 ievainotie, bet vieglāk cietušajiem medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

Mančestra piemin terorakta upurus

CIlvēki otrdienas vakarā pulcējās Mančestrā, Alberta laukumā, lai pieminētu 22 bojāgājušos cilvēkus spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotajā eksplozijā pirmdienas vakarā pēc amerikāņu ...

gallery icon
87

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau nosodījusi "šausmīgo teroristu uzbrukumu" un paziņojusi, ka aptur viņas vadītās Konservatīvās partijas priekšvēlēšanu kampaņu pirms 8. jūnijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Par kampaņas apturēšanu paziņojušas arī pārējās partijas.

Meja sasaukusi ārkārtas komisijas COBRA sēdi, kas paredzēta otrdien.


Tikmēr Grandes pārstāvis pavēstījis, ka ar 23 gadus veco dziedātāju viss ir kārtībā, bet viņa pati tviterī vēlāk izteikusi līdzjūtību cietušajiem.

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52