foto: EPA
Mančestras traģēdiju pārdzīvojušais Endijs: “Es mēģināju atrast savu ģimeni. Man neizdevās”
Mančestras traģēdijas aculiecinieki joprojām ir šokā par notikušo.
Pasaulē
2017. gada 23. maijs, 10:19

Mančestras traģēdiju pārdzīvojušais Endijs: “Es mēģināju atrast savu ģimeni. Man neizdevās”

Kasjauns.lv

Cilvēki, kuri pirmdienas vakarā apmeklēja Mančestras arēnu un pārdzīvoja iespējamo teroraktu, žurnālistiem stāsta par haosu, kas tur notika sprādziens. Tiek lēsts, ka ir uzspridzinājies pašnāvnieks vai pašnāvniece. Patlaban tik ziņots, ka gājuši bojā vismaz 22 cilvēki. Traģēdijas aculiecinieki BBC stāsta par pārdzīvoto.

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

Endijs: “Man apkārt kliedza un raudāja pusaudži”

Endijs Holejs arēnā ieradās vēlu vakarā – viņš atbrauca pakaļ savai sievai un meitai, kas apmeklēja Arianas Grandes koncertu. “Kamēr es viņas gaidīju, nogranda sprādziens un es tiku aizmests apmēram 9 metrus tālāk no vienām durvīm līdz citām. Kad piecēlos kājās, es ieraudzīju cilvēku ķermeņus. Vispirms bija doma steigties iekšā un mēģināt atrast savu ģimeni. Tas man neizdevās. Tad izgāju ārā pie policijas un glābējiem, kur apskatīju vairāku upuru ķermeņus. Man apkārt kliedza un raudāja pusaudži,” BBC stāsta Endijs. Vēlāk viņš atrada savu sievu un meitu. Viņas nebija cietušas.  

Holejs apstiprināja, ka sprādziens nenogranda zālē, kur nupat bija beidzies koncerts. “Trieciens bija milzīgs. Skaņa nāca no vietas pie biļešu kasēm, pie ieejas arēnā.”

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38

Gerijs: “Manu sievu ievainoja vēderā, mani pašu - kājā”

Gerijs Volkers no Līdsas tika ievainots kājā, bet viņa sievai spridzekļa atlūza trāpīja vēderā. Viņi abi gaidīja, kad no koncerta iznāks viņu meita. “Mēs dzirdējām, kad izskanēja pēdējā dziesma, un tad troksni un sprādzienu,” saka Volkers. “Es sajutu sāpes kājā. Pagriezos pret sievu, kas stāvēja man blakus. Viņa teica: “Man ir jāatguļas.” Viņa tika ievainota vēderā, un laikam ir lauzta kāja. Mani ievainojumi ir vieglāki.”  

Sociālajos tīklos izskan palīgāsaucieni par pazudušajiem

"Twitter" un citos sociālajos tīklos tiek ziņots par koncertā pazudušajiem draugiem un tuviniekiem, lūdzot palīdzēt viņus atrast.