foto: AP
Aculiecinieki: "Mēs uzreiz sapratām, ka tā nav daļa no šova..."
Skats notikuma vietas.
Pasaulē
2017. gada 23. maijs, 09:21

Aculiecinieki: "Mēs uzreiz sapratām, ka tā nav daļa no šova..."

Kasjauns.lv

Amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā gājuši bojā arī bērni, atsaucoties uz britu policijas sacīto, ziņo medijs "The Guardian". 

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52

Uzausis pirmais rīts pēc šausmām Arianas Grandes koncertā

Mančestrā, kur pirmdienas rītā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā nogranda sprādziens, uzausis pirmais rīts.

gallery icon
38

Policijas pārstāvis Jans Hopkins, sniedzot jaunāko informāciju par notikušo, saka, ka uzbrucējs, kurš sarīkoja sprādzienu, pats tajā gāja bojā. Terorists esot detonējis paštaisītu spridzekli.

Tikmēr aculiecinieki medijiem stāsta, ka koncerts jau bija beidzies, kad atskanēja sprādziens. "Atskanēja milzīgs sprādzienveida troksnis, radot paniku cilvēkus. Mēs visi centāmies izkļūt no arēnas," stāsta 22 gadus vecais Mažids Kāns. 

Savukārt 20 gadus vecā Ērina stāsta: "Koncerta beigās bija skaļš blīkšķis, gaismas jau bija ieslēgtas, tāpēc mēs zinājām, ka tā nav daļa no šova," piebilstot, ka telpu piepildīja dūmi un cilvēki sāka traukties ārā, kur jau gaidīja desmitiem mediķu un policijas automašīnu. 

Atrās palīdzības dienests ziņo, ka pēc sprādziena Mančestras arēnā slimnīcās nogādāti 59 ievainotie, bet vieglāk cietušajiem medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau nosodījusi "šausmīgo teroristu uzbrukumu" un paziņojusi, ka aptur viņas vadītās Konservatīvās partijas priekšvēlēšanu kampaņu pirms 8. jūnijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Par kampaņas apturēšanu paziņojušas arī pārējās partijas.

Meja sasaukusi ārkārtas komisijas COBRA sēdi, kas paredzēta otrdien.

Ariana Grande koncertā Milānā, Itālijā

Ariana Grande-Butera ir ASV aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa sāka savu karjeru ar lomu Brodvejas teātra mūziklā "13", gūstot ...

gallery icon
25

Tikmēr Grandes pārstāvis pavēstījis, ka ar 23 gadus veco dziedātāju viss ir kārtībā, bet viņa pati tviterī vēlāk izteikusi līdzjūtību cietušajiem.