Ar asarām acīs un himnu Kijevā sagaida Eirovīzijas uzvarētāju Džamalu. FOTO
Džamalas sagaidīšana Kijevas lidostā izvērtās par ukraiņu tautas nacionālajiem svētkiem un tās cerības apliecinājumu, ka no Krimas okupanti tomēr tiks padzīti.
Pasaulē
2016. gada 17. maijs, 15:23

Ar asarām acīs un himnu Kijevā sagaida Eirovīzijas uzvarētāju Džamalu. FOTO

Jauns.lv

Par īstiem nacionāliem svētkiem izvērtās ukraiņu dziedātājas Džamalas atgriešanās Kijevā. Ar ovācijām un Ukrainas himnas dziedāšanu „Eirovīzijas” uzvarētāju sagaidīja vairāki tūkstoši par Džamalas uzvaru sajūsminātie. Māksliniece vēl īsti nepaspēja nokāpt no lidmašīnas trapa, kad jau bija apbērta ar ziedu klēpjiem.

Tikko nokāpjot no lidmašīnas trapa, vieni no pirmajiem dziedātājai ziedu buķetes pasniedza ukraiņu robežsargi un muitnieki. Tā kā Džamala pie tautas lidostas „Borispole” sagaidīšanas zālē jau iznāca ar neskaitāmām ziedu buķetēm. Džamala lidostā nespēja valdīt emocijas un ne vienu reizi vien aiz laimes apraudājās. Drīz vien pēc sasveicināšanās viņa devās vizītē pie Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, kas arī izteica sajūsmu par Džamalas panākumiem. Te jāteic, ka valsts varas uzslavas Džamala jau saņēma pirms ierašanās dzimtenē. Jau nolemts, ka viņai tiks piešķirts Ukrainas Tautas mākslinieces tituls.

Lidostā „Borispole” sapulcējušies pauda, ka Džamalas uzvaras arī liecina par to, ka no Krimas drīz vien tiks padzīti okupanti un dziedātājas dzimtene atkal būs brīva.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Krimas tatāriete Džamala (īstajā vārdā Susana Džamaladinova) šogad uzvarēja „Eirovīzijas” dziesmu konkursā ar dziesmu „1944”, kas stāsta par Krimas tatāru traģēdiju – Staļina režīma veikto Krimas tatāru deportāciju 1944. gadā. Krieviju Džamalas uzvara nepajokam saniknojusi un Kremlis uzskata, ka „Eirovīzijas” lēmums ir politiska sazvērestība pret Krieviju, tai atriebjoties par Krimas pussalas okupāciju. Protams, ka krievi uzskata, ka patiesais līderis „Eirovīzijā” bija tās pārstāvis Sergejs Lazarevs, kurš palika tikai trešajā vietā.

Kā Džamala triumfāli tika sagaidīta Kijevā, skatieties video un fotoreportāžā.

 

Džamala ierodas Kijevā Emocijas, asaras un ziedu jūra Simtiem ukraiņu „Borispoles” lidostā Džamalu sagaida lidostā „Borispole” 2016. gada Eirovīzijas uzvarētāja Džamala ar dziesmu „1944"
Elmārs Barkāns/Foto: AFP/Scanpix/LETA, ITAR-TASS/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA, Reuters/Scanpix/LETA