Pirms diviem gadiem islāmisti Nigērijā nozaga 200 skolnieces. Tagad viena meitene atrasta
Jau divus gadus pasaule seko līdzi tam, vai izdosies no "Boko haram" ekstrēmistiem atgūt skolnieces. Notiek daudzi pikteti pašā Nigērijā - mātes gaida mājās savas meitas. Tikai tagad atrasta viena no nolaupītajām meitenēm.
Pasaulē
2016. gada 18. maijs, 21:22

Pirms diviem gadiem islāmisti Nigērijā nozaga 200 skolnieces. Tagad viena meitene atrasta

Jauns.lv

Nigērijā Borno štatā atrasta pirmā no vairāk nekā 200 meitenēm, kuras 2014.gada aprīlī islāmistu sektas "Boko Haram" kaujinieki nolaupīja, iebrūkot Čibokas ciemata skolā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Falmata Mbalala tika atrasta otrdien kādā ciematā netālu no Damboa, kas atrodas tikai pāris kilometrus no Čibokas ciemata, liecina Nigērijas armijas sniegtā informācija.

Tiek uzskatīts, ka meitenei izdevies izbēgt no tuvumā esošā Sambisas mežu masīva, kur "Boko Haram" ir slepenas nometnes.

Mbalalas vecāki un Čibokas ciemata skolas amatpersona meiteni jau identificējuši, atklāja armijas preses pārstāvis.

Skolas pārstāvis paziņoja, ka meitene trešdien vēl atrodas armijas aizbildniecībā un tiek izjautāta par notikušo.

Meitene tika atrasta kopā ar mazu bērnu un vēl vienu sievieti, vietējiem medijiem atklāja nolaupīto Čibokas skolnieču vecāku pārstāve.

"Boko Haram" 2014.gada 14.aprīlī nolaupīja no skolas kopmītnēm 276 meitenes un jaunas sievietes. Tikai aptuveni 50 no viņām izdevās uzreiz aizbēgt. Pārējās, domājams, joprojām atrodas "Boko Haram" gūstā vai piespiestas apprecēties ar kaujiniekiem.

LETA/Foto: AFP/EPA/LETA