Šonakt pazudusi pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā no Parīzes uz Kairu
Lidmašīnā bija 59 pasažieri un 10 apkalpes locekļi.
Pasaulē
2016. gada 19. maijs, 07:30

Šonakt pazudusi pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā no Parīzes uz Kairu

Jauns.lv

(ziņa papildināta 10:05) Ēģiptes aviosabiedrības "EgyptAir" pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem, kas lidoja no Parīzes uz Kairu, ir pazudusi no dispečeru radaru ekrāniem, ceturtdien paziņoja "EgyptAir" savā "Twitter" kontā.

Sākotnēji tika ziņots, ka lidmašīnā bijuši 69 cilvēki - 59 pasažieri un 10 apkalpes locekļi.

Reisa MS804 lidmašīna "Airbus A320-232" bija izlidojusi no Parīzes trešdienas vakarā plkst. 23.09 pēc vietējā laika (plkst. 0.09 ceturtdien pēc Latvijas laika).

Kontakti ar lidmašīnu pārtrūka plkst. 2.45 pēc Kairas laika ( plkst.3.45 pēc Latvijas laika), kad lidmašīna atradās Ēģiptes gaisa telpā 11 000 metru augstumā.

Līdz pazušanas brīdim lidmašīna bija nolidojusi 16 kilometrus Ēģiptes gaisa telpā.

Lidmašīnā bija 56 pasažieri, tai skaitā viens zēns un divi zīdaiņi, kā arī septiņi apkalpes locekļi un trīs apsardzes darbinieki.

"EgyptAir" informēja, ka lidmašīnas pasažieru vidū bija 30 Ēģiptes, kā arī 15 Francijas pilsoņi.

Lidmašīnā atradās arī divi Irākas pilsoņi un pa vienam Alžīrijas, Beļģijas, Čadas, Kanādas, Kuveitas, Lielbritānijas, Portugāles, Saūda Arābijas un Sudānas pilsonim, atklāja lidsabiedrība.

Lidojums no Parīzes Šarla de Golla lidostas uz Kairu parasti ir nedaudz ilgāks par četrām stundām. Lidmašīnai bija paredzēts ierasties Kairā pulksten 3.05 pēc vietējā laika (4.05 pēc Latvijas laika).

Ēģiptes armijas meklēšanas un glābšanas vienības pārmeklē rajonu, kur lidmašīna varētu būt nogāzusies, vēstīja "EgyptAir". Meklēšanā piedalās arī Grieķija ar vairākām lidmašīnām.

"EgyptAir" pārstāvis informēja, ka meklēšanas darbi notiek Vidusjūrā uz ziemeļiem no Ēģiptes piekrastes.

Ēģiptes bruņotie spēki saņēmuši lidmašīnas trauksmes signālu neilgi pirms tā pazuda no radaru ekrāniem, paziņoja aviokompānija.

Trauksme tika saņemta plkst. 5.26 pēc Latvijas laika,

"EgyptAir" viceprezidents Ahmeds Adels pirms tam aģentūrai AFP norādīja, ka pirms lidmašīnas pazušanas "netika saņemts trauksmes signāls".

Francijas premjerministrs Manuels Valss ir norādījis, ka saistībā ar lidmašīnas pazušanas cēloni "nevar izslēgt nevienu teoriju".

Pazudusī lidmašīna "Airbus A320-232" tika uzbūvēta un piegādāta aviosabiedrībai "EgyptAir" 2003.gadā, informēja vietne "Flightradar24".

Martā tika nolaupīta "EgyptAir" pasažieru lidmašīna reisā no Aleksandrijas uz Kairu. Psiholoģiski nestabilais nolaupītājs lika tai doties uz lidostu Kiprā, kur viņš pieprasīja tikšanos ar savu bijušo sievu.

Krīze tika mierīgi atrisināta, kad lidmašīnas nolaupītājs pēc sešām stundām lidostā padevās varas iestādēm. Viņš pašlaik atrodas apcietinājumā Kiprā.

 

LETA/ Foto: EPA/LETA / Reuters/Scanpix/LETA