Olands apstiprina pazudušās "EgyptAir" pasažieru lidmašīnas nogāšanos
Olands: "Vai tas ir negadījums vai cita hipotēze, kura visiem ir prātā - terorakts - šobrīd mums ir jākoncentrējas uz mūsu solidaritāti ar ģimenēm un šīs katastrofas cēloņu meklēšanu."
Pasaulē
2016. gada 19. maijs, 10:52

Olands apstiprina pazudušās "EgyptAir" pasažieru lidmašīnas nogāšanos

Jauns.lv

(ziņa papildināta 14:00) Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien apstiprināja, ka virs Vidusjūras pazudusī Ēģiptes aviosabiedrības "EgyptAir" pasažieru lidmašīna nogāzusies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mums ir jānodrošina, ka mēs zinām visu par notikušā cēloņiem. Netiek izslēgta vai atbalstīta neviena no hipotēzēm," uzrunā televīzijā pavēstīja Olands. "Vai tas ir negadījums vai cita hipotēze, kura visiem ir prātā - terorakts - šobrīd mums ir jākoncentrējas uz mūsu solidaritāti ar ģimenēm un šīs katastrofas cēloņu meklēšanu."

Kā pirms tam paziņoja Ēģiptes Civilās aviācijas ministrijas amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas, "EgyptAir" pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem nogāzusies Vidusjūrā.

Noskaidrots, ka lidmašīna nav nolaidusies tuvējās lidostās, norādīja amatpersonas.

Informācijas avots Grieķijas civilās aviācijas sistēmā aģentūrai AFP atklāja, ka lidmašīna nokritusi Ēģiptes gaisa telpā apmēram 130 jūras jūdžu (apmēram 240 kilometru) attālumā no Grieķijai piederošās Karpatas salas.

"Apmēram plkst.00.29 pēc Griničas laika (plkst.3.29 pēc Latvijas laika), kad tā atradās Ēģiptes gaisa telpā, lidmašīna pazuda no Grieķijas radariem. (..) Tā nogāzās apmēram 130 jūras jūdžu (240 kilometru) attālumā no Karpatas salas," norādīja informācijas avots.

Amatpersona paziņoja, ka pēdējie sakari ar lidmašīnas pilotu tika uzturēti trīs minūtes pirms lidmašīnas pazušanas un trauksmes signāls nav sūtīts.

Grieķijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka uz šo teritoriju meklēšanai nosūtītas divas lidmašīnas un fregate.

"EgyptAir" paziņojusi, ka lidmašīnas pazušanas cēlonis joprojām nav zināms.

 

Reisa MS804 lidmašīna "Airbus A320-232" izlidoja no Parīzes trešdienas vakarā plkst.23.09 pēc vietējā laika (plkst.0.09 ceturtdien pēc Latvijas laika).

Kontakti ar lidmašīnu pārtrūka plkst.2.45 pēc Kairas laika (plkst.3.45 pēc Latvijas laika), kad lidmašīna atradās Ēģiptes gaisa telpā 11 000 metru augstumā.

Līdz pazušanas brīdim lidmašīna bija nolidojusi 16 kilometrus Ēģiptes gaisa telpā.

Lidmašīnā bija 56 pasažieri, tai skaitā viens zēns un divi zīdaiņi, kā arī septiņi apkalpes locekļi un trīs apsardzes darbinieki.

"EgyptAir" informēja, ka lidmašīnas pasažieru vidū bija 30 Ēģiptes, kā arī 15 Francijas pilsoņi.

Lidmašīnā atradās arī divi Irākas pilsoņi un pa vienam Alžīrijas, Beļģijas, Čadas, Kanādas, Kuveitas, Lielbritānijas, Portugāles, Saūda Arābijas un Sudānas pilsonim, atklāja lidsabiedrība.

Lidojums no Parīzes Šarla de Golla lidostas uz Kairu parasti ir nedaudz ilgāks par četrām stundām. Lidmašīnai bija paredzēts ierasties Kairā plkst.3.05 pēc vietējā laika (plkst.4.05 pēc Latvijas laika).

"EgyptAir" paziņojusi, ka Ēģiptes bruņotie spēki saņēmuši lidmašīnas trauksmes signālu neilgi pirms tās pazušanas no radaru ekrāniem. Savukārt bruņotie spēki šādu informāciju nolieguši.


LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, EPA/LETA, Vida Press