Jaunumi jūrā iekritušās Ēģiptes lidmašīnas lietā
Izskanējusī informācija, ka atrastas atlūzas un pat vraks, neatbilst patiesībai. Tāpat ziņots, ka nav atrastas nekādas pēdas, kas liecinātu, ka lidmašīna gaisā eksplodējusi.
Pasaulē
2016. gada 20. maijs, 08:04

Jaunumi jūrā iekritušās Ēģiptes lidmašīnas lietā

Jauns.lv

Pagaidām nekas neliecina, ka virs Vidusjūras gaisā būtu notikusi eksplozija, kā tas būtu gadījumā, ja teroristi būtu lidmašīnu uzspridzinājuši, vēsta "Mail Online", ziņojot par jaunumiem vakar pazudušās "EgyptAir" lidmašīnas lietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"EgyptAir" reiss MS804 pazuda vakarnakt ceļā no Parīzes uz Kairu, un Francijas prezidents Fransuā Olands apstiprinājis: tā, visticamāk, iegāzusies Vidusjūrā, paņemot līdzi visu 66 uz borta esošo cilvēku dzīvības.

Reisā lidoja 56 pasažieri un desmit apkalpes locekļi.

Vakar pēcpusdienā parādījās informācija, ka jūras ūdenī ieraudzītais dzeltenais priekšmets varētu būt atlūza no lidaprāta. Telekanāls CNN pat ziņoja, ka atrasts lidmašīnas vraks, tomēr vēlu vakarā izmeklētāji no Grieķijas paziņoja, ka tomēr nav atrasts vraks, kā arī peldošais priekšmets nav atlūza no pazudušās lidmašīnas.

Šorīt ASV varasiestādes apstiprināja, ka, izpētot vairākus iespējamos notikumu scenārijus, nav konstatētas eksplozijas pēdas. Nav atrasti nekādi pierādījumi, ka uz klāja varētu būt noticis sprādziens, arī satelītuzņēmumos nekas tāds nav fiksēts.

ASV izlūkošanas dienesta speciālisti seko līdzi notikušajam un pūlas atklāt nelaimes iemeslu. "Nevar pateikt, vai avārijas iemesls bija terorisms, vai bojājums lidmašīnas konstrukcijā, vai kas cits," izteicās amatpersona.

Kā ziņots, pēdējie sakari ar lidmašīnas pilotu tika uzturēti trīs minūtes pirms lidmašīnas pazušanas un trauksmes signāls nav sūtīts.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters/Scanpix/LETA