No darba atlaiž jaunu vācu feldšeri, kurš ņirgājās par pārdozējušu bēgli
Tomass Vāgners pozē pie šķērsām pārvadāta cietušā.
2017. gada 28. aprīlis, 07:23

No darba atlaiž jaunu vācu feldšeri, kurš ņirgājās par pārdozējušu bēgli

Kasjauns.lv

Vācijā, Frankfurtē, no darba atlaists ātrās palīdzības brigādes mediķis Tomass Vāgners, kurš publiskojis attēlus no sava darba ikdienas. Proti, uz slimnīcu vestam narkotikas pārdozējušam pacientam, kurš jau bija bezsamaņā, Vāgners piezīmējis tā dēvētās "Hitlera ūsiņas".

Kamēr cilvēks bezsamaņā tika vests uz slimnīcu, mediķis viņam uzzīmēja "Hitlera ūsiņas".

Incidents noticis pasen - laikā ap pērnajiem Ziemassvētkiem, un pusgadu pēc notikušā Frankfurtes ātrās medicīniskās palīdzības feldšeris Tomass Vāgners no darba atlaists, vēsta "The Sun". 

Negadījuma būtība: Frankfurtē tika saņemts izsaukums par, visticamāk, narkotikas pārdozējušu cilvēku. Mediķu brigāde izbrauca un secināja, ka cietušais ir bezsamaņas stāvoklī. Vedot viņu uz slimnīcu, Vāgners šī vīrieša virslūpu izrotājis ar zīmīgām strīpiņām - tā dēvētajām Hitlera ūsiņām. Papildus tam ātrās palīdzības mašīnā tapa selfiji. 

Britu medijs "Mail Online" ziņo, ka pārdozējušais cilvēks bijis imigrants.

Iespējams, incidents nemaz nebūtu nācis klajā, ja vien pats Vāgners šos attēlus nebūtu publiskojis savu kolēģu grupā lietotnē "WhatsApp". Tur, komentējot notikušo, izvērtusies pamatīga jautrība. Pats feldšeris Vāgners attēlu ar apzīmēto cietušā muti komentēja šādi: "Šodienas upuris Nr.1 - trendīga bārda". Kolēģi reaģējuši ar ierakstiem "Ak, cik mierīgi šis snauž" un "Yolocaust".

"WhatsApp" vietnē tika publicēts arī video ar notiekošo palīdzības auto. Pie slimnīcas pārdozējušais vīrietis atģidies, un fonā dzirdama Vāgnera balss, kurš vaicā: " Vai tu nāksi līdzi, lai tiktu skaidrs?" Uz aicinājumu apzīmētais cilvēks atbild ar vārgu "jā".

Draugiem publiskotajā video arīdzan redzams, ka vīrietis pārvadāts šķērsām pāri nestuvju krēslam; šo kļūdu Vāgneram aizrādījuši kolēģi. Pēc pāris dienām feldšeris atvainojies par šo nodarījumu, taču ne par ūsiņu piezīmēšanu cilvēkam, kuram sniedzis palīdzību.

Tomass Vāgners tika atlaists jau tūlīt pēc tam, kad informācija par "WhatsApp" aplikācijā publiskoto nāca aprūpes grupas vadītāja Olivera Piča acīs. "Mēs redzējām šīs bildes un video, un viņš tika atbrīvots no darba uzreiz," sacīja Pičs. Vāgnera priekšniecība šobrīd apsver bijušo darbinieku iesūdzēt tiesā, vēsta "Mail Online".

 

Tēmas