foto: AFP
Šis tūrists 47 dienas izdzīvoja Himalajos. Viņa meitene nomira 3 dienas pirms izglābšanas
Puisis slimnīcā atgūst spēkus.
Pasaulē
2017. gada 27. aprīlis, 15:53

Šis tūrists 47 dienas izdzīvoja Himalajos. Viņa meitene nomira 3 dienas pirms izglābšanas

Kasjauns.lv

Nepālā pēc 47 dienu cīņas par izdzīvošanu izglābts tūrists no Taivānas, kurš laikā, kad bija pazudis, atvadījās no savas novārgušās draudzenes. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

BBC vēstī, ka 21 gadu vecais Liangs Šangs Juehs vīrietis ar 18 gadus veco draudzeni Liu Čen Čunu Nepālā ieradās, lai dotos pārgājienā Himalajos, taču mājās vairs nepārradās. Puisim, kurš šajā laikā zaudēja 30 kilogramus sava svara, izdevās izdzīvot, taču meitene nomira. 

Liangs tagad nogādāts slimnīcā, kur atlabst un atgūst spēkus. Ārsti saka, ka viņa stāvoklis ir stabils. "Viņš knapi runā. Viņš man teica, ka viņa draudzene nomira pirms trim dienām. Viņam nav ievainojumu, bet ir tārpu kodienu pēdas," saka mediķi. 

Kad puisi atrada glābēji, viņa mati bija utu pilni un vienā kājā bija iemetušies tārpi. Ārsti stāsta, ka jaunietis visu šo laiku pārsvarā pārticis no ūdens un sāls. 

BBC vēstī, ka nelaimē nonākušos tūristus pamanīja vietējie, kuri ziņoja glābējiem. Palīgā abiem atsteidza helikopters. 

Zināms, ka pēdējo reizi abi bija manīti 9.martā, kad, neraugoties uz spēcīgo snigšanu, tomēr devās kalnu pārgājienā. Pēc abu pazušanas mediji ziņoja, ka pāris vēl pirms pārgājiena piedzīvoja dažādas likstas - te abiem pazuda bagāža, te radās dažādas sīkas nesaskaņas. 

Liu vēl "Facebook" rakstīja: "Kaut es nekad te nebūtu nonākusi."

Kad abi 10.martā nesazinājās ar savu ģimeni Taivānā, radi sāka satraukties, un vērsās atbildīgajās iestādēs. Nepālas likumsargi pat noalgoja trīs kalnu gidus un informēja vietējos medijus, taču lavīnu nogruvumi un spēcīgā snigšana sarežģīja meklēšanas darbus. 

Viens no glābējiem stāsta, ka tūristi, kāpjot lejā, noslīdēja no takas un nokļuva alā, no kurienes vairs nevarēja izkļūt un uzkāpt atpakaļ uz takas. 
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās