Bojāgājušo skaits Turcijas uzlidojumos Sīrijas kurdiem pieaudzis līdz 28
Pasaulē
2017. gada 26. aprīlis, 12:37

Bojāgājušo skaits Turcijas uzlidojumos Sīrijas kurdiem pieaudzis līdz 28

LETA

Bojāgājušo skaits Turcijas uzlidojumos kurdu pozīcijām Sīrijas ziemeļaustrumos pieaudzis līdz 28, trešdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Vairums bojāgājušo ir Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienību (YPG) karotāji.

YPG veido kodolu ASV atbalstītajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos (QSD), ko Vašingtona Sīrijā uzskata par efektīvāko formējumu cīņā ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Savukārt Ankara vēl otrdien taisnojās, ka tās uzlidojumu mērķis bijušas "teroristu patvēruma vietas" Turcijas pierobežā.

Otrdien uzlidojumos mediju centram un citām ēkām Mālikijā, Hasekas provincē, 19 cilvēki tika ievainoti.

Turcijas uzlidojumos nogalināto vidū ir arī vairākas sievietes, kas cīnās YPG rindās, sacīja SOHR direktors Rami Abderrahmans.

Otrdien citā Turcijas uzlidojumā Irākas ziemeļos nogalināti seši Irākas Kurdistānas reģiona zemessargi.

ASV Valsts departaments otrdien atzina, ka Savienotās Valstis ir "dziļi nobažījušās" par Turcijas kara aviācijas uzlidojumiem kurdu spēkiem Irākā un Sīrijā.

Turcijas uzlidojumi nav tikuši koordinēti nedz ar Vašingtonu, nedz starptautisko koalīciju, kas Sīrijā un Irākā cīnās ar "Islāma valsti".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.