foto: /All Over Press/ Vida Press
Samanta Geimere, kuru 13 gados izvaroja režisors Poļanskis, pikta uz prokuroriem
Samanta pusaudzes gados.
Pasaulē
2017. gada 26. aprīlis, 12:00

Samanta Geimere, kuru 13 gados izvaroja režisors Poļanskis, pikta uz prokuroriem

LETA

Samanta Geimere, kuru kinorežisors Romāns Polaņskis izvaroja 1977.gadā, kad viņa bija 13 gadus veca, otrdien kritizēja lietas prokurorus, sakot, ka viņiem vairāk rūp pašu karjeras, nevis šīs lietas atrisināšana.

"Tādiem cilvēkiem kā jums nevajadzētu slavenību lietas izmantot ļaunprātīgi, lai izpelnītos prožektoru gaismu un karjeras attīstību," vēstulē Losandželosas apgabala prokuroram Džekijam Leisijam un viņa vietniecei Mišelai Hanisī, kas strādā pie Polaņska lietas, norādīja Geimere.

Ar 21.aprīli datētā vēstule, kas nonākusi ziņu aģentūras AFP rīcībā, otrdien tika pieminēta lietas izskatīšanas gaitā.

Geimere vēlas, lai varasiestādes nodod atklātībai lietas sākotnējā prokurora Rodžera Gansona liecību.

Arī Polaņskis vēlas, lai Gansona liecība tiktu nodota atklātībai, jo tajā esot rodams pierādījums, ka Gansons piekritis darījumam, ka kinorežisoram tiek iespriests sods, kuru viņš jau izcietis aiz restēm.

1977.gadā Polaņskis, kuram tolaik bija 43 gadi, tika apsūdzēts tolaik 13 gadus vecās Geimeres pavešanā. Vienojoties ar prokuratūru par vairāku apsūdzības punktu atcelšanu, tostarp par apsūdzības atcelšanu izvarošanā, sazāļošanā un netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgo, režisors atzina vainu nelikumīgās seksuālās attiecībās, tomēr pirms sprieduma pasludināšanas viņš aizbēga no ASV uz Franciju, baidoties, ka tiesnesis neievēros noslēgto vienošanos un piespriedīs viņam pilnu sodu.

2009.gadā viņu aizturēja Šveicē, reaģējot uz ASV izdošanas pieprasījumu. Desmit mēnešus režisors pavadīja mājas arestā, bet tad Šveice noraidīja ASV lūgumu.

Pēc tam 2015.gada janvārī ASV lūdza Poliju izdot Polaņski, bet Krakovas tiesa tā gada oktobrī šo lūgumu noraidīja. Pēc diviem mēnešiem tiesas lēmumu apstiprināja arī Polijas Augstākā tiesa.

foto: Splash News/ABC / Vida Press
Samanta Geimere tagad.