foto: AP
Protestos Venecuēlā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki
Pasaulē
2017. gada 21. aprīlis, 11:20

Protestos Venecuēlā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki

LETA

Protestos Venecuēlā, kur trešdien demonstrācijas rīkoja valdības pretinieki un atbalstītāji, dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, pavēstīja mediķu un varasiestāžu pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neraugoties uz nāves gadījumiem, opozīcijas līderi savus atbalstītājus mudina ceturtdien iziet ielās vēl lielākā skaitā.

Trešdien bojāgājušo vidū ir 17 gadus vecs students, 23 gadus veca studente un kāds karavīrs. Viņi visi tika sašuti protestu gaitā. Kopējais bojāgājušo skaits protestos aprīlī līdz ar to pieaudzis līdz astoņiem.

foto: Reuters/Scanpix/LETA

Policija lika lietā asaru gāzi, lai savaldītu protestētājus, kas likumsargus apmētāja ar akmeņiem. Opozīcijas atbalstītāji galvaspilsētā Karakasā un citās valsts pilsētās protestēja pret pārtikas trūkumu un pieprasīja jaunas vēlēšanas.

Tūkstošiem prezidenta Nikolasa Maduro atbalstītāju bija pulcējušies demonstrācijā Karakasas centrā.

Neraugoties uz vardarbību, opozīcijas līderi pauda apņēmību spiedienu pret valdību turpināt un aicināja uz jauniem protestiem.

foto: AFP/Scanpix/LETA

"Šodien ielās izgāja miljoni," trešdien vakarā preses konferencē sacīja opozīcijas līderis Enrike Kapriless. "Rīt ielās ir jāiziet vēl lielākam skaitam."

Oficiāli dati par dalībnieku skaitu trešdienas protestos netiek izplatīti, bet pētījumu centrs "Meganalisis", kas ir saistīts ar opozīciju, lēš, ka visā valstī demonstrācijās pret Maduro piedalījušies seši miljoni venecuēliešu, bet Karakasā vien - 2,5 miljoni.

Pēdējo mēnešu laikā Venecuēlā saasinājusies politiskā un ekonomiskā krīze, daudzviet valstī jaušams medikamentu un pārtikas trūkums. Cilvēktiesību aktīvistu organizācija "Human Rights Watch" otrdien ziņoja, ka tūkstošiem venecuēliešu, glābjoties no krīzes, devušies uz kaimiņvalsti Brazīliju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās