foto: REUTERS
Milzīgs aisbergs vienā naktī pārvērš maza Kanādas ciematiņa dzīvi
Milzu aisbergs Ņūfaundlendas krastos.
Pasaulē
2017. gada 19. aprīlis, 15:08

Milzīgs aisbergs vienā naktī pārvērš maza Kanādas ciematiņa dzīvi

Kasjauns.lv

Kāda maza pilsētiņa uz Kanādai piederošas Ņūfaundlendas salas pēkšņi kļuvusi par populāru tūristu apskates objektu, jo tai pietuvojies izmēros visai iespaidīgs aisbergs, uz kura fona steidz fotografēties zinātkārie ļaudis. 

Ņūfaundlendas krastos piestāj gigantisks "aisbergs"

Kāda maza pilsētiņa uz Kanādai piederošas Ņūfaundlendas salas pēkšņi kļuvusi par populāru tūristu apskates objektu, jo tai pietuvojies izmēros visai ...

gallery icon
12

Šī vieta jau iepriekš dēvēta par "aisbergu aleju", jo teju katru pavasari tās krastos "piestāj" kāds atšķēlies ledus gabals, taču šis esot īpašs.

Kanādas mediji vēstī, ka milzis turp nonācis Lieldienu brīvdienās, izraisot teju vai haosu ceļu satiksmē, jo cilvēki tā vien steiguši iemūžināties uz šī ledus kalna fona. 

Ierasts, ka krastā nonākušie aisbergi "dzīvo" līdz pavasara beigām vai vasaras sākumam, taču, izskatās, ka šis varētu tur palikt ilgāk. 

Jānorāda, ka Ņūfaundlendas krastos fiksētais aisbergs ir krietni lielāks nekā izskatās, jo lielākā daļa tā masas ir zem ūdens jeb, kā tautā saka – tā ir tikai redzamā aisberga daļa.

 

Tēmas