Itālijas valdība liek novākt ceļazīmes ar aicinājumu respektēt kristīgās tradīcijas
Pontoljo mērs Alesandro Segeci bija saņēmis pašvaldības atļauju šo ceļazīmju uzstādīšanai pie pilsētas robežām.
Pasaulē
2016. gada 23. maijs, 10:37

Itālijas valdība liek novākt ceļazīmes ar aicinājumu respektēt kristīgās tradīcijas

Jauns.lv

Itālijas Infrastruktūras ministrija ir devusi rīkojumu pilsētas pašvaldībai valsts ziemeļos novākt ceļazīmes, kas aicina pilsētā iebraucošos respektēt kristīgās tradīcijas, vēsta ziņu portāls “The Local”.

Šīs ceļazīmes pie Lombardijas reģiona Pontoljo pilsētas robežas tika uzstādītas pirms Ziemassvētkiem. Tās informē šoferus, ka viņi iebrauc “novadā ar rietumu kultūru un dziļām kristīgām tradīcijām”, un ka tie, kas tās neievēros, tiks “aicināti doties prom”.

Pēc vairāku mēnešu ilgām diskusijām par šīm ceļazīmēm pēdējo vārdu teica Infrastruktūras ministrija, liekot tās novākt divu nedēļu laikā, jo šīs ceļazīmes neatbilstot Autosatiksmes kodeksam, ziņoja laikraksts “Giornale di Brescia”.

Pontoljo mērs Alesandro Segeci bija saņēmis pašvaldības atļauju šo ceļazīmju uzstādīšanai pie pilsētas robežām. Mērs decembrī savā vēstulē paskaidroja, ka to mērķis ir vietējo vērtību un kultūras, kā arī iedzīvotāju drošības saglabāšana.

“Šodien mēs dzīvojam pārejas periodā. Mūsu darbs ir nodrošināt, lai visi ievērotu noteikumus, kas regulē pilsoņu dzīvi,” rakstīja mērs.

Viņš piebilda, ka pilsētas kultūra “balstās uz abpusēju respektu: no sievietēm un mūzikas līdz apģērbam, paražām un tradīcijām”.

Pašvaldības deputāts Paolo Boki atbalstīja šīs ceļazīmes, uzstājot, ka “tajās nav nekā rasistiska".

"Ir tikai izteiktas interpretācijas ... šī ir vienīgi informācija par mūsu vēsturi, mūsu tradīcijām," sacīja deputāts.


BNS