Vidusjūrā atrasto cilvēku mirstīgās atliekas liecina par sprādzienu lidmašīnas salonā
Sērojošie tuvinieki joprojām gaida ziņas, kas tieši noticis liktenīgajā Parīzes-Kairas reisā, lidmašīnai nogāžoties Vidusjūrā.
Pasaulē
2016. gada 24. maijs, 13:43

Vidusjūrā atrasto cilvēku mirstīgās atliekas liecina par sprādzienu lidmašīnas salonā

Jauns.lv

Vidusjūrā nokritušās lidsabiedrības "EgyptAir" lidmašīnas pasažieru mirstīgo atlieku sākotnējās analīzes norāda uz lidmašīnā notikušu sprādzienu, paziņoja ar izmeklēšanu saistīti informācijas avoti.

Informācijas avoti Ēģiptes vadītajā izmeklēšanas komitejā atklāja, ka līdz šim ir atrastas tikai nelielas ķermeņa daļas. Tajās nav konstatēti bojājumi nokļūstot ūdenī, kas liecina, ka lidmašīna ir sadalījusies gaisā.

Tiek veiktas DNS analīzes, lai identificētu bojāgājušos.

Jau vēstīts, ka Ēģiptes varasiestādes paziņojušas, ka lidmašīna pirms pazušanas nenovirzījās no kursa un neveica nekādus straujus pagriezienus. Grieķijas aizsardzības ministrs iepriekš apgalvoja, ka lidmašīna pagriezusies 90 grādus pa kreisi, tad veikusi 360 grādu pagriezienu pa labi un tad iegāzusies jūrā.

Ēģiptes bruņotie spēki piektdien informēja, ka lidmašīnas atlūzas un pasažieru personīgās mantas atrastas 290 kilometrus uz ziemeļiem no Aleksandrijas.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fatijs paziņojis, ka "teroristu uzbrukums" ir ticamāks cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās.

"EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu trešdienas naktī un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Līdz šim atrastas dažas lidmašīnas atlūzas.


LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA

Tēmas