Tropiskais ciklons "Debija" nofilmēts no Starptautiskās kosmosa stacijas
Pasaulē
2017. gada 29. marts, 17:10

Tropiskais ciklons "Debija" nofilmēts no Starptautiskās kosmosa stacijas

Kasjauns.lv

Vējš ar ātrumu 263km/h un spēcīgs lietus brāzies pāri Kvīnslendai Austrālijā. kur plosās ciklons, kam dots vārds "Debija". Bez elektrības palikuši apmēram 45 tūkstoši austrāliešu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc iespaidīgās vētras Kvīnslenda vēl nav atguvusies. Ar rīcības plānu Austrālijas televīzijā uzstājusies Kvīnslendas štata mēre, informējot cilvēkus par gaidāmo.

Ciklons "Debija" vissmagāk skāris tieši Kvīnslendu - ar saknēm no zemes izrauti koki, pārrautas elektrolīnijas, pastāv plūdu draudi. Iedzīvotāji pie mājām stutē smilšu maisus. Otrdienas rītā pēc Latvijas laika pilsētā bez elektrības palikušas apmēram 45 000 mājsaimniecību. Cilvēki iebarikādējušies mājās, un ielas ir tukšas. Vietējie mediji šo stihiju dēvē par "monstrozo Debiju".

Daudzi evakuēti no savām dzīvesvietām. Kāds vietējais pastāstīja, ka "tas vējš vienlaicīgi pūta gan no labās, gan kreisās puses".

Ciklons "Debija" Kvīnslendā atstāj pamatīgu postažu

Vējš ar ātrumu 263km/h un spēcīgs lietus brāzies pāri Kvīnslendai Austrālijā. Bez elektrības palikuši apmēram 45 tūkstošie austrāliešu.

gallery icon
20

Daudziem kvīnslendiešiem labā atmiņā ir dabas stihija, ko tie piedzīvoja 2011.gadā, kad Kvīnslendu pārsteidza ārkārtīgi postoša vētra.