foto: ekrānuzņēmums no video
Bezvēsts pazudušu vīrieti Sulavesi atrod 7 metrus liela pitona vēderā
Akbaram nepaveicās - viņu aprija pitons.
Pasaulē
2017. gada 29. marts, 13:41

Bezvēsts pazudušu vīrieti Sulavesi atrod 7 metrus liela pitona vēderā

Kasjauns.lv

Sulavesi salā Indonēzijas ziemeļos kāds bezvēsts pazudis vietējais atrasts septiņus metrus liela pitona vēderā, atsaucoties uz vietējo policiju, vēstī BBC. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zināms, ka vīrietis vārdā Akbars pazuda svētdienā pēc tam, kad bija devies uz eļļas palmu plantācijām. Meklējot pazudušo 25 gadus veco vīrieti, policisti uzgāja milzīgu čūsku. Redzot tās milzīgos apmērus, radās aizdomas, ka Akbars ir apēsts. 

Likumsargi pārgrieza 7 metrus garo pitonu, pēc kā viņu un vietējo iedzīvotāju aizdomas par vīrieša likteni apstiprinājās. 

Tīklainais pitons ir viens no lielākajiem reptiļiem pasaulē, kurš savus upurus pirms apēšanas nožņaudz. Tiesa gan, gadījumi, kad pitoni apēd cilvēku, ir ļoti reti, tomēr ir fiksētas reizes, kad tie par upuriem izraudzījušies mazus bērnus. 

Rietumsulavesi policijas pārstāvis BBC pastāstīja, ka vietējā ciema iedzīvotāji saistībā ar Akbara pazušanu  policijā vērsās 24 stundas pēc vīrieša nepārnākšanas mājās.  "Viņi neatrada viņu, taču grāvī redzēja nekustīgu pitonu. Cilvēkiem radās aizdomas, ka pitons, iespējams, apēdis Akbaru. Kad pitonu pārgrieza, Akbars bija tajā iekšā," sacīja policists. 

Vietējās universitātes pētniece, komentējot gadījumu, sacīja, ka tik ievērojama izmēra pitons lūko pēc lielākiem medījumiem, piemēram, mežacūkām vai savvaļas suņiem. Parasti tie izvairās no cilvēku apdzīvotām vietām, taču, iespējams, palmu plantāciju saskatīja kā labu vietu medīšanai, jo tajās nereti ieklīst dažādi faunas pārstāvji. Akbaram vienkārši nepaveicās būt nepareizā vietā un nepareizā laikā.