foto: EPA
Dīvainās Aušvicas akcijas dalībnieki bijuši pretkara aktīvisti
Policija aiztur akcijas dalībniekus. Akcijā piedalījušās četras sievietes un septiņi vīrieši.
Pasaulē
2017. gada 29. marts, 12:32

Dīvainās Aušvicas akcijas dalībnieki bijuši pretkara aktīvisti

LETA

11 cilvēki, kas pagājušajā nedēļā Aušvicas koncentrācijas nometnes muzejā nokāva aitu, izģērbās kaili un saslēdza sevi ķēdēs, bijuši miera aktīvisti, kas protestējuši pret kariem visā pasaulē, paziņojis Polijas prokurors.

Dīvainā akcija, kuras gaitā tika pacelts plakāts ar uzrakstu "Love" ("Mīlestība"), notika piektdien pie nometnes bēdīgi slavenajiem vārtiem ar saukli "Arbeit Macht Frei" ("Darbs dara brīvu").

Aušvicā 11 jaunieši noslaktē aitu un izģērbjas kaili

gallery icon
6

Akcijā piedalījušās četras sievietes un septiņi vīrieši. Dalībnieku vecums bijis 20 līdz 43 gadi, un akcija sagatavota tīmeklī, trešdien sacīja Osvencimas reģionālā prokurora vietnieks Marjušs Slomka. Aktīvistu vidū bijuši seši poļi, četri baltkrievi un viens vācietis.

Visiem akcijas dalībniekiem izvirzītas apsūdzības par piemiņas vietas apgānīšanu, bet baltkrievam, kurš nokāva aitu, vēl arī citas apsūdzības, sacīja Slomka.

Aušvicas-Birkenavas koncentrācijas nometne

gallery icon
51

Aušvica, kur tagad iekārtots muzejs un memoriāls, kļuvusi par simbolu nacistiskā režīma noziegumiem un Otrā pasaules kara šausmām. Tiek lēsts, ka šajā koncentrācijas nometnē tika noslepkavots 1,1 miljons ieslodzīto, no kuriem lielākā daļa bija ebreji.

Tēmas