foto: AFP/Scanpix/LETA
Albānijas pilsēta pārdēvējusi ielu Donalda Trampa vārdā
ASV prezidents Donalds Tramps ticis pie savā vārdā nosauktas ielas Albānijā.
Pasaulē
2017. gada 25. marts, 21:39

Albānijas pilsēta pārdēvējusi ielu Donalda Trampa vārdā

LETA

Albānijas pilsēta Kamza pārdēvējusi ielu ASV prezidenta Donalda Trampa vārdā, cildinot viņu kā "revolucionāru paraugu" visai pasaulei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās Kamza piešķīra Trampam goda pilsoņa statusu.

"Donalds Tramps ir revolucionārs paraugs jaunai demokrātiskai kārtībai, dižens moderno laiku līderis," ziņu aģentūrai AFP norādīja pilsētas mērs Dželals Mziu, kurš pārstāv opozīcijā esošo labēji centrisko Demokrātu partiju.

Ceremoniju, kurā Brīvības iela šomēnes tika pārdēvēta par Donalda Trampa prospektu, apmeklēja arī Demokrātiskās partijas līderis Lulzims Baša.

"Ievēlot Trampa kungu, ASV sniedza pasaulei vēl vienu mācību demokrātijā," ceremonijā paziņoja Baša.

Kamzas pašvaldības viedoklis kontrastē ar Albānijas premjerministra sociālista Edi Ramas uzskatiem, kurš pirms ASV prezidenta vēlēšanām atklāti pauda atbalstu demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei.

Viņu atzinīgi vērtēja daudzi albāņi, pateicoties viņas vīra bijušā ASV prezidenta Bila Klintona lomai NATO kampaņā pret serbiem Kosovas kara laikā 1998. un 1999.gadā.

Donalda Trampa bulvāris nav vienīgā iela, kas nes ārvalstu politiķa vārdu. Kamzā ir arī ielas, kas nosauktas bijušā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī, bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni un kādreizējā ASV prezidenta Džordža Buša vārdā, kā arī Pasaules Bankas, Parīzes un Tokijas ielas.

Tomēr atšķirībā no dubļainajām Parīzes un Tokijas ielām Donalda Trampa bulvāris ir tīrs un sakopts.

Taču popkorna tirgotāja Donalda Trampa ielas stūrī aģentūrai AFP sacīja, ka ielu nosaukumi vietējiem iedzīvotājiem kalpo tikai sapņošanai, jo realitāte ir īsts murgs.

"Es tikai ceru, ka gadījumā, ja viņš kādu dienu apmeklēs Kamzu, viņš nopirks manu popkornu. Tas būs svaigs un atbilstošā cenā," sacīja 52 gadus vecā sieviete.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās