Pasaulē
2017. gada 23. marts, 12:08

Publicēts video, kurā mašīna uz Vestminsteras tilta ietriecas gājējos

Kasjauns.lv

Video redzams, kā sieviete iekrīt Temzas upē. Nav īsti skaidrs vai viņa ielec pati vai iekrīt, bet varasiestādes ziņo, ka viņa no upes ir izvilkta dzīva. Citiem tā nepaveicās, uzbrukumā dzīvību zaudēja četri cilvēki, bet vēl 40 guva ievainojumus.

Automašīna pēc tam devās uz parlamenta ēkai, kur terorists, bruņojies ar nazi, turpināja uzbrukumus. Apkārt valdīja panika un apjukums, sākot no ielām, kur pie parlamenta ēkas bija dzirdami šāvieni un beidzot ar Londonas acs apmeklētājiem, kurā apmeklētāji bija bezpalīdzīgi iesprostoti un to visu noskatījās.

Amerikāņu tūriste Elena Brunsbergere, kura tobrīd atradās Londonas acī stāsta: " Mēs skatījāmies uz tiltu un sapratām, ka esam apstājušies. Apkārt skraidīja daudzi cilvēki. Tad mēs sapratām, ka kaut kas notiek, bet mums nebija skaidrs kas tieši."

Policija uzskata, ka viņi zina uzbrucēja identitāti, bet pagaidām to vēl neatklāj.


Londonas pretterorisma policijas priekšnieks Marks Raulijs saka: "Es šobrīd neko nekomentēšu par uzbrucēja identitāti, bet mums šķiet, ka viņš ietekmējies no starptautiskā terorisma."

Uzbrukumā nogalināta vairāk nekā 40 gadus veca sieviete, vairāk nekā 50 gadus vecs vīrietis un 48 gadus vecs policists vārdā Kīts Palmers, kurš tika nodurts pie parlamenta. Teroristu nošāva policija.

Rīts Londonā pēc terorakta

Uzbrukumā pie parlamenta ēkas dzīvību zaudēja 5 cilvēki, vēl 40 ievainoti.

gallery icon
19


Vēlā trešdienas vakarā premjerministre Terēza Meja izteica līdzjūtību visiem bojāgājušajiem un ievainotajiem, tajā skaitā arī policista Kīta Palmera ģimenei, kurš uzbrukumā zaudēja dzīvību. Meja slavēja valsts brīvības vērtības un demokrātiju.

Britu premjerministre Terēza Meja sacīja: "Ļaujiet man paskaidrot - jebkurš mēģinājums sagraut šīs vērtības, izmantojot vardarbību un teroru cietīs neveiksmi."


Vēlāk vakarā visas Eiropas lielākās pilsētas solidarizējās ar Londonas sāpēm. Eifeļa tornis pusnaktī izslēdza savas gaismas, bet Izraēlas Telavivas-Jaffo pašvaldības ēkā uz sienas bija apgaismojums Lielbritānijas karoga krāsās.

Terorakts Londonā

Londonā pie parlamenta ēkas izcēlusies apšaude, kā rezultātā slēgta Vestminsteras pils.

gallery icon
71