foto: ekrānuzņēmums no video
Ballītē Krievijā izvarotās Diānas ģimene dzīvo īstā ellē. Tēvs ir nikns uz visu valsti
Diāna un viņas tēvs Aleksejs.
Pasaulē
2017. gada 22. marts, 13:01

Ballītē Krievijā izvarotās Diānas ģimene dzīvo īstā ellē. Tēvs ir nikns uz visu valsti

Kasjauns.lv

Par īstu slavenību Krievijā kļuvusī Diāna Šurigina un viņas ģimene pēc dalības televīzijas sarunu šovos, kur tika izķidāta jaunās meitenes izvarošana kādā ballītē, dzīvo īstā ellē – ģimenei draud, meitas nevar iet uz skolu, bet tiesībsargājošajām iestādēm ir pilnīgi vienalga.

Diāna un viņas ģimene nevar atgriezties dzimtajā pilsētā Uļjanovskā, lai arī ļoti gribētu.

Reitingu karaliene Diāna Andreja Malahova raidījumā "Пусть говорят" piedalījās piecas reizes, un jau pēc pirmā raidījuma viņas māte pie pašas mājām tika piekauta, bet tēva automašīnai pārdurtas riepas. Sarakstē ar portāla "meduza.io" žurnālistu Diāna stāsta, ka visa Uļjanovska ir pret Šuriginu ģimeni. Tagad, saskaņā ar tēva stāstīto, ģimenei klājas arvien trakāk un trakāk.

Tāpat meitene neslēpj, ka ģimenei ir finansiālas problēmas: "Mūsu atbalstītāji zina, kā dzīvojam. Ja viss būtu labi, mēs noīrētu dzīvokli, bet tā mums labie ļaudis palīdz." Viņa arī atklāj, ka saņem neskaitāmus reklāmas sadarbības piedāvājumus, taču meitene šobrīd par to nevēlas domāt, jo viņa ir sarežģītā psihoemocionālā stāvoklī.

20.martā ar portāla korespondentu sazinājās Diānas mamma Natālija, sakot, ka ģimene saņem draudus. "Nenormāli baidos par meitām," viņa sacīja. Vaicāta, kas draud, Natālija norādīja, ka daudzi. Viņa pauda pārliecību, ka tas, kamēr cilvēki izskaitļos, kur ģimeni meklēt, ir tikai laika jautājums.

Medija žurnālisti vēlējās satikties ar māti, taču viņa uz uzaicinājumu nereaģēja, savukārt viņas telefona klausuli pacēla vīrs Aleksejs, kura sacītais bija rūgtuma pilns: "Mēs jau tā visu esam pastāstījuši. Mēs uzvarējām divas tiesas, bet cilvēkiem aizvien nerūp patiesība! Jums vajadzīgi reitingi, jums vajadzīgs šovs! Mums nevajag medijus, bet gan valsts aizsardzību, mūs jau izskaitļo te, Maskavā. Bērni skolā iet nevar. Mana jaunākā meita [Diānas mazā māsa] saņem draudu lavīnu. Mēs devāmies uz prokuratūru, viņiem vispār pie di****! Izmeklēšanas komitejai, policijai... visiem par mums vienalga! Manā valstī par mani un manu ģimeni visiem ir pie di****... Mēs par to nerunāsim. Uz redzēšanos!" 

Atgādinājums: par ko ir stāsts? 
 

Lai saprastu, kāpēc Diānas stāsts tik ļoti uzkurinājis sabiedrību, ka tam veltīti jau pieci Krievijā populārā TV raidījumu vadītāja Malahova raidījumi, jau februārī iesaistījās portāls "Meduza.io". 

Portāls vēstī, ka Diāna Šurigina ir 17 gadus veca Uļjanovskas iedzīvotāja, kura 21 gadu veco Sergeju Semenovu vaino izvarošanā. Abi jaunieši iepazinušies viņa drauga dzimšanas dienas ballītē, kura norisinājās pērn, 31.martā. Jaunieši svinību norisei izraudzījās kādu piepilsētas namiņu, uz kuru uzlūdza arī Diānu. Šurigina tur esot dzērusi degvīnu un apgalvo, ka esot pretojusies Sergeja uzmanības apliecinājumiem, taču vņš esot atteicies saklausīt meitenes teikto "nē". 

Vairākus mēnešus vēlāk, pērnā gada decembrī, tiesa atzina Semenova vainu un piesprieda viņam astoņu gadu cietumsodu stingrā režīma cietumā, tomēr pēc apelācijas iesniegšanas cietumsods tika samazināts līdz trim gadiem un trim mēnešiem mazāk stingrā soda izciešanas vietā. 

Uzreiz pēc sprieduma paziņošanas sociālajā tīklā "VKontakte" parādījās atbalsta grupas gan cietušajai meitenei (ap 10 000 sekotāju), gan apsūdzētajam (Ap 30 000 sekotāju). Arī Sergeja ģimene metās cīnīties ar, viņuprāt, netaisnīgo spriedumu.

31.janvārī PBK ēterā izskanēja pirmais raidījums ar nosaukumu "Ballītes karstumā", kurā piedalījās Sergeja mamma un māsa, kā arī Diānas tēvs - meitenes ģimene šajā raidījumā bija vainīgo statusā. Raidījums izsauca plašu rezonansi valstī - to vietnē "Youtube" pamanījās noskatīties miljoniem cilvēku, krietni pārsniedzot citu šī raidījuma skatījumu skaitu.

Portāls "Meduza.io", analizējot pirmo raidījumu, pēc kā meitenes ģimene sāka saņemt draudus, norāda, ka gan Malahova pieaicinātie eksperti, gan studijas viesi bija noskaņoti pret Diānu. Vairākkārt izskanējušas replikas, kurās meitene nosaukta par "izlaistu". Viesi un eksperti arī uzdeva dažādus agresīvus un kompromitējošus jautājumus par izdzertā alkohola daudzumu. Galu galā Diānas un viņas ģimenes rīcībā tika saskatīti mantkārīgi nolūki. Sergeja māte apgalvojusi, ka Diānas tēvs pieprasījis no ģimenes miljonu rubļu (16 334,9 eiro) apmaiņā pret lietas izbeigšanu. 

Pret meiteni kritiski noskaņotais viedoklis nebūt nebija viss - tīmeklī parādījās neskaitāmas joku bildītes, kuru galvenā varone ir 17 gadus vecā meitene. Joku fotogrāfijās tika izmantotas frāzes, kuras no meitenes mutes izskanēja raidījuma laikā. Aizgāja tikt tālu, ka meitenes izteikto frāzi un jaunietes siluetu savā reklāmā iekļāva ātrās ēdināšanas ķēdes "Burger King" pārstāvji uzņēmuma sociālajos kontos. Tiesa gan, pēc sašutuma viļņa reklāma tika izdzēsta. 

"Meduza.io" norāda, ka viedokļi, izdzirdot Diānas stāstu, ne tikai sadalījās divās daļās, bet gan radīja problēmu gūzmu, tāpēc 20.februārī PBK izskanēja otrs šim notikumam veltīts raidījums, kura nosaukums bija "Ballītes karstumā. Turpinājums". Šoreiz raidījuma komanda jau kolonijā intervēja Sergeju, kurš pilnībā noliedza vainu un sacīja, ka tikšanās ar Diānu izpostīja viņa dzīvi.  

Tikmēr strauji mainījās arī Malahova intonācija - šoreiz viņš raidījuma viešņai veltīja vairāk uzmanības un pat paziņoja, ka meitene izvarota arī otrreiz - šoreiz sociālajos tīklos. 

Diāna otrajā raidījumā piedalījās ar krietni pieticīgāku frizūru (pirmā raidījuma lokas arī kļuva par joku objektu sociālajos tīklos). Tagad raidījuma viesi un eksperti secina, ka meitene, saskaroties ar dzēlībām tīmeklī, "patiešām cieš", bet ticēt, ka Sergejs būtu izvarojis meiteni, lielākā daļa joprojām atsakās. Raidījuma viesi kaismīgi izsaka savu redzējumu par to, kā būtu jājūtas "īstai" izvarotai sievietei, piemēram, "Kad manu paziņu izvaroja, viņa ne tikai kliedza, bet pat izlēca no trešā stāva loga."

Šī tēma tika iztirzāta vēl trijos raidījumos, kuru reitingi krietni pārsniedza citām tēmām veltītu raidījumu skatījumu skaitu, liekot cilvēkiem domāt, ka televīzija bezkaislīgi pelna reitingus, nedomājot, ka ģimenei klājas grūti.