foto: BNS Foto
Noslepkavotās Ievas lietā aizdomās turētais: "Mammu, es neslepkavoju, tikai sēdēju mašīnā"
Dienā, kad nolaupīta un nogalināta Ieva Strazdauskaite, Mants esot aizgājis projām, nepaskaidrojot savai mātei, kurp dodas.
Pasaulē
2017. gada 22. marts, 06:24

Noslepkavotās Ievas lietā aizdomās turētais: "Mammu, es neslepkavoju, tikai sēdēju mašīnā"

Kasjauns.lv

Lietuvas mediji turpina sekot līdzi notikumiem ap Ievas Strazdauskaites slepkavību, kas satricinājusi gan kaimiņvalsts, gan arī Latvijas sabiedrību. Saistībā ar notikušo nesen publiski ir runājusi viena aizdomās turamā vīrieša māte.

“Vēlos atvainoties noslepkavotās Ievas Strazdauskaites tuviniekiem un visai Lietuvai. Ja tiks pierādīta mana dēla vaina, viņš man būs miris,” reaģējot uz sabiedrības nosodījumu pagājušajā ceturtdienā intervijā lietuviešu ziņu portālam lrytas.lt pauda par meitenes slepkavību aizdomās turamā vīrieša Manta B. Māte Adele.

Sarunai ar medijiem izmisuma pārņemtā sieviete piekrita neilgi pēc 26 gadus vecās Ievas bērēm. Adele, kura dzīvo Ķēdaiņos, žurnālistus uzņēma savās mājās.

Dēls zvērējis mātei, ka nav vainīgs

“Man ir neaprakstāmi smagi notikušā dēļ. Kad uzzināju, ka mans miesīgais dēls ir starp aizdomās turamajiem šajā lietā, zeme pazuda zem kājām,” atklāti runā Adele.

Viņa apgalvo, ka nevar no prāta izmest pēdējos vārdus, kurus viņas dēls Mants pateica brīdī, kad viņu savāca policijas darbinieki: “Mammu, es neslepkavoju, nedarīju neko sliktu, tikai sēdēju mašīnā.” Intervijā Adele B, viņas brālis Petrs B un brāļa sieva, lietuviete Vitālija B runā par trīs jauniešiem, kuru vārdus pēdējo 11 dienu laikā ar šausmām piemin visa Lietuva.

Liktenīgajā dienā devies prom, neko nepaskaidrojot

Dienā, kad nolaupīta Ieva Strazdauskaite (5.marts), Mants uz brīdi ieskrēja pie savas mātes, lai atstātu tur bērnu. Izrādās, ka aizdomās turētajam ir ģimene – viņi dzīvo citā mājā, tajā pat pilsētā.

Tajā dienā Mants esot aizgājis projām, nepaskaidrojot savai mātei, kurp dodas.

Kā šobrīd zināms, jaunais vīrietis todien devies ceļā ar saviem brālēniem – 26 gadus veco Leonu B. un 23 gadus veco Karoli B. Vīrieši braukuši pa maršrutu Viļņa-Kauņa, meklējot laupījumu – dārgus luksusa auto. Portāla Lrytas.lt rīcībā esošā informācija liecinot, ka sākotnēji viņi pievērsuši uzmanību kādam “BMW X5” pilnpiedziņas automobilim, savukārt pēcāk ievērojuši Ievas 2016.gada “Audi A7”.

Pa pēdām Ievai Strazdauskaitei

Maršruts, pa kuru virzījusies bezvēsts pazudusī 26 gadus vecā meitene Ieva Strazdauskaite.

gallery icon
12

Dēls esot palicis klusāks un nosvērtāks nekā parasti

Ievas Strazdauskaites meklēšanas darbi ilga no 5. līdz 10.martam. Tajā laikā visi trīs brālēni esot uzvedušies tā, it kā itin nekas nebūtu noticis. “Mants atnāca pie manis ciemos, dzēra tēju, ēda, spēlējās ar savu bērnu. Viņš maz runāja, taču mani tas īpaši nepārsteidza – Mants jau kopš bērnības ir bijis ieslēdzies sevī,” intervijā stāsta vīrieša māte Adele.

Taču 9.martā Manta onkulim Petram B. esot radušās aizdomas, ka kaut kas nav labi – Mants esot šķitis norūpējies un klusāks nekā ierasts.

“Mēģināju kaut kā uzsākt ar viņu sarunu, pajokot, taču viņš, izdzirdot manus vārdus, vienkārši izgāja no mājas,” atklāj onkulis, kurš ikdienā piepelnās, veicot elektriķa un santehniķa darbus.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon
26

Ieraugot dēlu policistu ielenkumā, māte sākusi raudāt

Policijas operatīvie darbinieki Mantu aizturēja 10.martā pie viņa darbavietas. Līdz šim viņš strādāja kāda vietējā Ķēdaiņu fermera gurķu saimniecībā. Pēc aizturēšanas likumsargi Mantu aizveduši uz viņa mātes mājām. Gan Manta, gan Adeles namos pēcāk veiktas kratīšanas, kuru laikā meklēti pierādījumi saistībā ar šokējošo noziegumu.

Ieraugot, ka dēls pārbrauc mājās policistu pavadībā, māte esot raudājusi un drudžaini uzdevusi likumsargiem jautājumus par notiekošo. Brīdī, kad Mants vests prom, māte esot taisnojusies, ka dēls nav darījis neko sliktu – vien sēdējis nolaupītāju automašīnā.

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon
10