Vidusjūrā uztverts nokritušās "EgyptAir" lidmašīnas radiobākas signāls
Pati lidmašīna joprojām tiek meklēta.
Pasaulē
2016. gada 26. maijs, 10:22

Vidusjūrā uztverts nokritušās "EgyptAir" lidmašīnas radiobākas signāls

Jauns.lv

Vidusjūrā uztverts signāls no avarējušās "EgyptAir" pasažieru lidmašīnas radiobākas, kas varētu palīdzēt atrasta jaunas lidmašīnas atlūzas un melnās kastes, vēsta laikraksts "Al Ahram", atsaucoties uz Ēģiptes izmeklēšanas komisija vadītāju Aimanu al Mukadamu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Avārijas radiobāka, lidmašīnai saskaroties ar zemi vai ūdeni, sāk satelītam pārraidīt katastrofas vietas koordinātes. Pēc al Mukadama teiktā, "vadoties pēc radiobākas signāla, noteikts tās atrašanās vietas rajons piecu kilometru rādiusā". Avarējusī lidmašīna "Airbus 320" aprīkota ar trim tādām ierīcēm, no kurām viena uzstādīta astes daļā un tieši tā šobrīd tiek meklēta, norādīja al Mukadams.

Viņš atgādināja, ka melnās kastes joprojām nav atrastas. "To meklēšana prasa nopietnu tehnisko aprīkojumu, jo, visticamāk, tās atrodas vairāk nekā 3000 metru dziļumā," skaidroja al MUkadams.

"EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu naktī uz 19.maiju un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Līdz šim atrastas dažas lidmašīnas atlūzas 290 kilometrus uz ziemeļiem no Aleksandrijas.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fatijs paziņojis, ka "teroristu uzbrukums" ir ticamāks cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA

Tēmas