Mihailam Gorbačovam uz 5 gadiem būšot liegts iebraukt Ukrainā
Ukrainas varasiestādes šo informāciju pagaidām oficiāli nav apstiprinājušas.
Pasaulē
2016. gada 26. maijs, 23:11

Mihailam Gorbačovam uz 5 gadiem būšot liegts iebraukt Ukrainā

Jauns.lv

Padomju Savienības pēdējam līderim Mihailam Gorbačovam uz pieciem gadiem aizliegta ieceļošana Ukrainā, Kijevai tādējādi reaģējot uz viņa pausto atbalstu Krievijas īstenotajai Krimas aneksijai, atsaucoties uz anonīmu avotu Ukrainas Drošības dienestā, vēsta laikraksts "Ukrainskaja pravda".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

22.maijā laikrakstā "The Sunday Times" publicētā intervijā Gorbačovs pauda atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumam pievienot Krimu Krievijai un atzina, ka Putina vietā rīkotos tieši tāpat.

"Es vienmēr atbalstu brīvu tautas gribu, bet Krimā lielākā daļa iedzīvotāju vēlējās atkalapvienošanos ar Krieviju," Gorbačova teikto citēja laikraksts "Kommersant".

Pēc tādiem izteikumiem Ukrainas parlamenta deputāts Antons Geraščenko, kas pārstāv Tautas frontes frakciju, paziņoja par nodomu vērsties Eiropas Savienības pārstāvniecībā Kijevā, lai aicinātu aizliegt Gorbačovam iebraukt blokā, kā arī mudināja bijušo PSRS prezidentu iekļaut Ukrainas "melnajā sarakstā".

Kā iepriekš vēstīja aģentūra "RIA Novosti", Gorbačovs, komentējot iespējamo aizliegumu ieceļot Ukrainā, izteicies, ka viņu "visas šīs ķildas nemaz neuztrauc". "Labi, es uz turieni neesmu braucis un nebraukšu," teicis 85 gadus vecais pēdējais komunistiskās impērijas līderis.

Arī Geraščenko pieļāva, ka Gorbačovu aizliegums iebraukt Ukrainā varētu neuztraukt, tomēr viņš uzsvēra, ka Ukrainai ir "jāparāda sava pozīcija".

LETA/Foto: Itar-Tass/Scanpix/LETA

Tēmas