Kalē bēgļu nometnē izcēlies nopietns masveida kautiņš
Šādos apstākļos migranti dzīvo. Nav brīnums, ka sakaujas savstarpēji.
Pasaulē
2016. gada 27. maijs, 16:41

Kalē bēgļu nometnē izcēlies nopietns masveida kautiņš

Jauns.lv

Aptuveni 20 cilvēki, kas Francijā mitinās Kalē nelegālo imigrantu nometnē "Džungļi", ievainoti masveida kautiņā, kas ceturtdien izraisījies starp 200 afgāņu un sudāniešu, pavēstīja vietējās varasiestādes.

Viens cilvēks sašauts, bet vairāki citi - sadurti un sasisti ar nūjām, apliecināja policija un vietējās amatpersonas.

"Kautiņā starp afgāņiem un sudāniešiem ievainoti aptuveni 20 imigranti, trīs brīvprātīgie un policists. Kautiņa iemesls vēl nav noskaidrots," teikts reģiona pārvaldes paziņojumā.

Kautiņš izraisījies pārtikas izsniegšanas laikā Žila Ferī palīdzības centrā, norādīja varas pārstāvji.

"Džungļos" nodedzinātas vairākas nelegālo imigrantu būdas, pārliecinājās ziņu aģentūra AFP. Notikuma vietā ieradušās 15 ugunsdzēsēju automašīnas.

Lai apturētu kaušanos, ieradušies policisti 20 automašīnās, lietā likta arī asaru gāze. Pret vakaru situācija jau kļuvusi mierīgāka.

"Džungļu" iemītnieki aptuveni vienādās daļās sadalījušies galveno kopienu - afgāņu, sudāniešu, kurdu un sīriešu - starpā, un kautiņi tur izraisījušies arī agrāk.

Afgāņu un sudāniešu kautiņā martā tika ievainoti 19 cilvēki.

Neraugoties uz šogad īstenotajiem centieniem likvidēt nometni, atbilstoši britu un franču palīdzības organizāciju aplēsēm "Džungļos" joprojām mitinās teju 5000 nelegālo imigrantu. Francijas varasiestādes gan uzskata, ka skaitlis ir stipri pārspīlēts.

Tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas apmetušies Kalē, cer turpināt ceļu tālāk pāri Lamanša šaurumam un nokļūt Lielbritānijā.

LETA/Foto: AFP/LETA