Šveices zinātnieki radījuši pirmo marihuānas e-cigareti
Šveices zinātnieki ir radījuši pirmo marihuānas elektronisko cigareti, kas ir paredzēta medicīniskai lietošanai, ir drošāka par marihuānas kāsi un labāka par tableti.
Pasaulē
2016. gada 30. maijs, 20:37

Šveices zinātnieki radījuši pirmo marihuānas e-cigareti

Jauns.lv

Šveices zinātnieki ir radījuši pirmo marihuānas elektronisko cigareti, kas ir paredzēta medicīniskai lietošanai, ir drošāka par marihuānas kāsi un labāka par tableti, vēsta ziņu portāls “The Local”.

Viņi uzskata, ka šī jaunā e-cigarete ir jāaplūko kā alternatīva esošajiem ārstniecības līdzekļiem.

Zinātnieku grupa izmantoja improvizētu metodi, kas ir populāra marihuānas cienītāju vidū, ar butāna gāzi ekstrahējot un koncentrējot kanabinoīdus – aktīvos eiforiju izraisošos ķīmiskos savienojumus Indijas kaņepju sastāvā.

“Mūs iedvesmoja tas, kas tiek darīts nelegāli, pagrīdē, tīmekļa forumos,” sacīja pētījuma līdzautors – Lozannas Universitātes Legālās medicīnas centra bioķīmiķis un toksikologs Vensāns Varlē.

“Parasti šo kanabinoīdu veidu izmanto, lai panāktu eiforiju. .. Mēs konstatējām, kas tas varētu būt interesanti” medicīnas jomā, viņš piebilda.

Zinātnieki šādi iegūto butāna hašiša eļļas (BHO) pastu iejauca komerciāli pieejamo e-cigarešu šķidrumā dažādās koncentrācijās – triju, piecu vai 10 procentu. Pēc tam tika iesaistīti mehānismi, kas smēķēja šādas e-cigaretes un izpūta tvaiku, kurā tika izmērīts psihoaktīvo ingredientu tetrahidrokanabinolu (THC) līmenis.

BNS/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas