Pasaulē
2016. gada 30. maijs, 23:29

Ukraina atceļ sankcijas pret 29 ārvalstu žurnālistiem

Jauns.lv

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome nolēmusi atcelt pērn septembrī noteiktās sankcijas pret 29 ārvalstu žurnālistiem, tostarp no Latvijas un Igaunijas.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko interneta vietnē publicētais lēmums liecina, ka padome atbalstījusi prezidenta ierosinājumu atcelt sankcijas un Porošenko parakstījis dekrētu par sankciju atcelšanu.

Šīs sankcijas - aizliegums iebraukt Ukrainā - bija vērstas pret Latvijā krievu valodā iznākošā laikraksta "Vesti segodņa" žurnālistu un bijušo Saeimas deputātu Nikolaju Kabanovu, "Vesti segodņa" žurnālistiem Vladimiru Bučeļņikovu, Eduardu Eļdarovu un Ēriku Rugaļsku.

Atcelts arī iebraukšanas aizliegums, kas septembrī tika noteikts Igaunijā krievu valodā iznākošā laikraksta "Den za dņom" žurnālistiem Andrejam Babinam un Mariannai Tarasenko.

29 personu, kurām atceltas sankcijas, vidū ir arī žurnālisti no Bulgārijas, Izraēlas, Maķedonijas, Moldovas, Serbijas, Slovākijas, Spānijas, Šveices, Turcijas un Ungārijas. Sankcijas atceltas arī Krievijas ziņu aģentūru pārstāvjiem ASV, Dienvidāfrikas Republikā, Kazahstānā un Turcijā.

Sankcijas spēkā paliek pret 17 Krievijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

LETA/Foto: EPA/LETA