Būtiski jaunumi jūrā iekritušās Ēģiptes lidmašīnas lietā
Uztverts melnās kastes signāls.
Pasaulē
2016. gada 1. jūnijs, 15:09

Būtiski jaunumi jūrā iekritušās Ēģiptes lidmašīnas lietā

Jauns.lv

Vidusjūrā uztverts signāls, kas ir no lidsabiedrības "EgyptAir" avarējušās pasažierus lidmašīnas "melnās kastes", trešdien paziņoja Ēģiptes amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš trešdien par atklājumu ziņoja arī Ēģiptes amatpersonas, norādot, ka signāls, visticamāk, nāk no "EgyptAir" lidmašīnas.

Signālu uztvēris Francijas karakuģis ar akustiskajām sistēmām, kurš meklē nokritušo lidmašīnu, paziņoja Ēģiptes Civilās aviācijas ministrija.

Nedēļas laikā šajā vietā ieradīsies vēl viens kuģis ar robotiem, kas spēj nolaisties jūras dzelmē un izcelt "melnās kastes", piebilda ministrija.

Francijas Izmeklēšanas un analīzes biroja pārstāvis apstiprināja, ka pēc datu izanalizēšanas uztverts vienas "melnās kastes" signāls un noteikta zona, kurā meklēšana būs prioritāte.

"Šī signāla uztveršana ir pirmais solis," norādīja biroja pārstāvis.

Signālu uztvēris kuģis "Laplace", kas iespējamajā avārijas vietā ieradās otrdien, lai pievienotos lidmašīnas atlūzu un "melno kastu" meklēšanai.

Kuģis aprīkots ar trim ierīcēm, kas spēj uztvert "melno kastu" signālus no piecu kilometru attāluma.

"EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu naktī uz 19.maiju un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Līdz šim atrastas dažas lidmašīnas atlūzas 290 kilometrus uz ziemeļiem no Aleksandrijas.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fatijs paziņojis, ka teroristu uzbrukums ir ticamāks cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās.


LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tēmas