Ķīnā izveido lielākas autostāvvietas tieši sievietēm
Seksisms vai īpaša iecietība pret sievietēm?
Pasaulē
2016. gada 2. jūnijs, 09:52

Ķīnā izveido lielākas autostāvvietas tieši sievietēm

Jauns.lv

Ķīnas Džedzjanas provinces Handžovas pilsētā ir izveidotas lielākas autostāvvietas tieši sievietēm, ņemot vērā grūtības, kādas sievietēm var rasties ar automašīnas novietošanu, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sieviešu autostāvvietas Handžovas pilsētas Tunlu autosatiksmes rajonā ir par 50% lielākas nekā parastās un ir iezīmētas sārtā krāsā ar sievietes figūru – līdzīgu tai, kāda ir redzama uz sieviešu tualetes durvīm.

Tunlu autosatiksmes rajona direktors Paņs Tjejuns pastāstīja, ka šo autostāvvietu izveidošana ir atbilde uz sieviešu grūtībām novietot mašīnu līdzšinējās stāvvietās.

Viņš sacīja, ka sievietes autovadītājas ir pozitīvi uztvērušas tieši viņām domāto stāvvietu izveidi un tiek plānots šo programmu paplašināt.

Sociālajos medijos šis pasākums gan ir kritizēts. Vismaz viens Ķīnas tīkla “Weibo” lietotājs raksturoja sieviešu autostāvvietas kā seksisma formu un rakstīja, ka “patiesa cieņa pret sievietēm ļauj sievietēm baudīt tādas pašas tiesības kā vīriešiem”.

Sieviešu autostāvvietas 2009.gadā tika izveidotas Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā, kur tās ir tikpat lielas kā parastās, bet atrodas tuvāk uzņēmumu durvīm, lai samazinātu seksuāla uzbrukuma risku.  


BNS / Foto: ekrānuzņēmumsno video

Tēmas