Parīzes restorāni pieaicinās bēgļu šefpavārus
Parīzes restorāni uzaicinās bēgļu šefpavārus jauna festivāla ietvaros.
Pasaulē
2016. gada 3. jūnijs, 14:08

Parīzes restorāni pieaicinās bēgļu šefpavārus

Jauns.lv

10 restorāni Francijas galvaspilsētā Parīzē šomēnes uzaicinās bēgļu šefpavārus uz savām virtuvēm jauna festivāla ietvaros, kura mērķis ir “mainīt attieksmi” pret migrantiem, pavēstīja šī pasākuma organizētāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Mums ir tendence aizmirst, ka šie cilvēki ierodas Francijā ar prasmēm, mākām, kultūras mantojumu, sevišķi virtuves ziņā, ko vajag novērtēt, lai palīdzētu viņiem integrēties franču sabiedrībā,” sacīja pasaules ēdienu turnejas “Food Sweet Food” (“Ēdiens, mīļais ēdiens”) līdzdibinātājs Luī Martēns.

Septiņi šefpavāri ar bēgļu statusu no Čečenijas, Indijas, Irānas, Kotdivuāras, Sīrijas un Šrilankas tiks uzaicināti gatavot ēdienus šajos Parīzes restorānos no 17. līdz 21.jūnijam Bēgļu pārtikas festivālā, kas tiek rīkots sadarbībā ar ANO bēgļu lietu aģentūru un ir pieskaņots Pasaules bēgļu dienai 20.jūnijā.

Viens no restorāniem, kas piedalās šajā pasākumā, ir “L’Ami Jean” Parīzes 7.rajonā. Tā šefpavārs Stefans Žego gatavos ēdienu izlasi kopā ar sīrieti Mohamadu al Hadi.

“Mēs sapratām, cik lielā mērā virtuve spēj savest kopā cilvēkus, kuri nepazīst cits citu un kuriem var nebūt vieni un tie paši kultūras atskaites punkti,” piebilda Martēns.

BNS/Foto: Shutterstock

Tēmas