Saldētavā budistu templī atrod 40 beigtus tīģeru mazuļus. (Brīdinām, nepatīkami FOTO)
Budistu templis, kurā atrasti mirušie tīģerēni, bijis ļoti iecienīts tūristu vidū, neskatoties uz to, ka kopš 2001.gada tas tiek saistīts ar cietsirdību pret dzīvniekiem un kontrabandu.
Pasaulē
2016. gada 3. jūnijs, 21:02

Saldētavā budistu templī atrod 40 beigtus tīģeru mazuļus. (Brīdinām, nepatīkami FOTO)

Jauns.lv

Briesmīgais atradums uziets Taizemes bēdīgi slavenajā Kančanaburi templī. Budistu templis jau izsenis nonācis vietējo varas iestāžu redzeslokā saistībā ar dzīvnieku kontrabandu, taču iepriekš jebkādu vainu noliedzis.

Aizdomas par šī budistu tempļa saistību ar nelegālu dzīvnieku tirdzniecību radušās jau 2001.gadā. Reids, kuru likumsargi kopā ar dzīvnieku tiesību aizstāvjiem sākuši pagājušajā pirmdienā, bijis nesenākais solis valsts centienos pārņemt kontroli pār tīģeru populāciju.

Tīģeru ķermeņi atrasti saldētavā

Taizemes Nacionālo parku departamenta ģenerāldirektors Adisorns Nučdamnrongs (Adisorn Nuchdamrong) atklāj, ka tīģeru mazuļu ķermeņus izdevies atklāt, pateicoties templī strādājošajiem brīvprātīgajiem, kuri uzskatījuši, ka tempļa rīcība nav likumīga. 40 mirušu tīģeru mazuļu ķermeņi tika atrasti tempļa saldētavā. Blakus tiem bija arī aizsargājamā dzīvnieka binturonga jeb „lāču kaķa” mirstīgās atliekas, informē ziņu portāls News.vice.com

Dzīvnieku aizstāvji neizpratnē

Nacionālo parku departamenta līderis teic, ka šāda mirušo tīģerēnu uzglabāšana liecina par to, ka templim tie ir bijuši vajadzīgi, taču kādēļ – nav saprotams. Zināms, ka tīģeri tiek lietoti ķīniešu tradicionālajā medicīnā, taču nav skaidrs, vai šis bijis iemesls tempļa rīcībai.

Tempļa pārstāvji izvairās plašāk komentēt notikušo, taču norāda, ka par saldētavas saturu esot informējuši attiecīgās iestādes, rīkojušies pēc vetārsta ieteikuma. Nacionālo parku departaments sarunā ar News.vice.com gan noliedz, ka būtu zinājis par templī notiekošo.

Kasjauns./Foto: Facebook.com