Gejiem tolerantajā Telavivā praids pulcē 200 000 cilvēku. FOTO
Telaviva gejiem un lesbietēm naidīgajā reģionā kļuvusi par savdabīgu tolerances oāzi, kā arī populāru homoseksuāļu tūrisma galamērķi.
Pasaulē
2016. gada 3. jūnijs, 22:04

Gejiem tolerantajā Telavivā praids pulcē 200 000 cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Aptuveni 200 000 cilvēku piektdien Izraēlā piedalījās Telavivas praidā, ar to pārspējot pagājušā gada homoseksuāļu identitātes svinību gājienu, kurā piedalījās 180 000 cilvēku, liecina varasiestāžu aplēses.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gājiena moto bija "Sievietes par pārmaiņām", un tajā tika godināta sieviešu loma homoseksuāļu kopienā.

Telavivas praida nedēļas pasākumos šogad piedalījās arī ASV seriāla "The Good Wife" ("Labā sieva") aktieris skots Alans Kamings un aktrise Lea DeLarija, kas ir pazīstama ar savu lomu citā ASV seriālā - "Orange is the New Black" ("Oranžais ir jaunais melnais").

Drošības pasākumos tika iesaistīti vairāki simti policistu, cita starpā ņemot vērā arī pagājušā gada bēdīgo pieredzi, kad kāds ebreju fanātiķis Jeruzalemes praidā jūlijā nodūra 16 gadus vecu meiteni.

Telaviva gejiem un lesbietēm naidīgajā reģionā kļuvusi par savdabīgu tolerances oāzi, kā arī populāru homoseksuāļu tūrisma galamērķi, savukārt Jeruzalemē ultraortodoksālo jūdaistu grupējumi skaļi pauž protestus pret "riebīgo parādi".

 

LETA, DPA/ Foto: AFP/sCANPIX/LETA, AP/SCANPIX/LETA, REUTERS/SCANPIX/LETA, EPA/LETA