Francijā evakuē 1850 imigrantus no nelegālas telšu nometnes Parīzes parkā. FOTO
Parīzē pēdējos mēnešos imigrantu patvaļīgi izveidotas nometnes saradušās kā sēnes pēc lietus.
Pasaulē
2016. gada 6. jūnijs, 20:27

Francijā evakuē 1850 imigrantus no nelegālas telšu nometnes Parīzes parkā. FOTO

Jauns.lv

Francijas varasiestādes pirmdien evakuējušas 1850 imigrantus no telšu nometnes, kas izveidojusies vienā no Parīzes parkiem.

Imigranti ar autobusiem izvadāti pa aptuveni 60 uzņemšanas centriem Parīzes reģionā, kur tiem nodrošināta pajumte un pārtika.

Parīzes pārvalde ziņoja, ka tā ir lielākā šāda veida evakuācija, kāda notikusi Parīzē, kur pēdējos mēnešos imigrantu patvaļīgi izveidotas nometnes saradušās kā sēnes pēc lietus.

Parīzes mērs Anna Idalgo intervijā radio norādīja, ka svētdien nometnē parkā mitinājušies aptuveni 1300 cilvēku, galvenokārt afgāņi, sudānieši un eritrejieši, bet, izplatoties baumām par gaidāmo pārvešanu, imigrantu skaits strauji pieaudzis.

Iepriekšējo reizi imigrantu nometne tika evakuēta pirms mēneša.

"Es nekad nedomāju, ka savas pirmās naktis Parīzē pavadīšu uz ielas," sacīja 28 gadus vecais angļu valodas skolotājs Ali no Somālijas. Viņš nepacietīgi gaidīja brīdi, kad varēs ieiet dušā, paēst un kārtīgi izgulēties.

"Tas patiešām bija šausmīgi, cilvēki bija slimi, tualetes pārplūdušas," viņš piebilda.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs pagājušo ceturtdien paziņoja, ka Francija mēnesī no Grieķijas uzņems 400 bēgļus Eiropas Savienības (ES) pērn pieņemtā patvēruma meklētāju pārvietošanas plāna ietvaros.

Kopā ES plāna ietvaros dalībvalstu vidū bija paredzēts pārvietot 160 000 patvēruma meklētāju, kas bija nelikumīgi ieradušies Grieķijā un Itālijā, tostarp 30 000 uz Franciju.

Līdz šim ES pārvietoti tikai 2000 cilvēku. No tiem Francijā nonākuši 500.

 

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas