"Germanwings" katastrofu izraisījušā pilota Lubica ārstam draud tiesa
Lubica ārstam draud tiesas darbi par to, ka viņš nav informējis varasiestādes par riskiem, ko radījis viņa pacients, kuram bijušas garīga rakstura problēmas.
Pasaulē
2016. gada 6. jūnijs, 21:10

"Germanwings" katastrofu izraisījušā pilota Lubica ārstam draud tiesa

Jauns.lv

Ārstam, kura pacients bija Vācijas aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas katastrofu izraisījušais pilots Andreass Lubics, draud tiesas prāva, pirmdien apstiprinājusi prokuratūra.

Ārstam draud tiesas darbi par to, ka viņš nav informējis varasiestādes par riskiem, ko radījis viņa pacients, kuram bijušas garīga rakstura problēmas.

Prasību tiesā iesniedzis 61 gadu vecs vīrietis, kurš aviokatastrofā zaudēja meitu un mazdēlu. Viņš apsūdz ārstu par to, ka ārsts nav informējis nedz "Germanwings", nedz tās mātesuzņēmumu "Lufthansa", nedz aviācijas iestādes.

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" meitsabiedrības "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu, nogāzās pagājušā gada 24.martā. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā. Noskaidrots, ka lidmašīnas otrais pilots 27 gadus vecais Andreass Lubics apzināti strauji samazinājis augstumu, liekot lidmašīnai nogāzties.

Ārsti zinājuši par Lubica pašnāvnieciskajām tendencēm un depresiju, bet, ievērojot konfidencialitātes likumus, nav par to informējuši Lubica darbadevējus vai varasiestādes.

Prasības iesniedzējs savukārt uzskata, ka šādos gadījumos konfidencialitāte vairs nav jāievēro, un jau iesūdzējis tiesā "Lufthansa" medicīnas dienestu un Vācijas gaisa satiksmes drošības aģentūru.

Aviokatastrofā bojāgājušo ģimenes līdzīgu sūdzību iesniegušas arī pret ASV pilotu apmācības skolu, kurā Lubics mācījās.

       

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA, EPA/LETA