Sprādzienā Stambulā nogalināti 11 cilvēki. FOTO
Uz notikuma vietu tika nosūtītas vairākas ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju automašīnas.
Pasaulē
2016. gada 7. jūnijs, 11:05

Sprādzienā Stambulā nogalināti 11 cilvēki. FOTO

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 17:33) Turcijas lielākās pilsētas Stambulas centrā otrdien notika pret policijas automašīnu vērsts bumbas sprādziens, kurā gāja bojā 11 cilvēki, tostarp septiņi policisti, paziņojis Stambulas gubernators Vasips Šahins.

Sprādzienā "dzīvību zaudējuši septiņi policisti un četri pilsoņi", Šahins pavēstīja reportieriem. Vismaz 36 cilvēki ir ievainoti.

Aizdomās par sprādziena sarīkošanu policija aizturējusi četras personas, kas nogādātas policijas iecirknī Stambulā uz nopratināšanu, vēsta ziņu aģentūra "Anatolia".

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans licis noprast, ka sprādzienu varētu būt sarīkojis kurdu bruņoto separātistu grupējums "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK).

PKK uzbrukt tādām lielām pilsētām kā Stambula nav nekas jauns, pēc ievainoto apmeklēšanas slimnīcā televīzijā paziņoja Erdoans.

Tālvadības spridzeklis eksplodēja Bejazitas rajonā Stambulas Eiropas daļā pie autobusu pieturas, kad garām brauca dienesta automašīna ar īpašo uzdevumu policistiem, ziņoja Turcijas mediji.

Uz notikuma vietu tika nosūtītas vairākas ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju automašīnas, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

 

Turcija ir pastiprinātas drošības trauksmes stāvoklī pēc diviem šogad Stambulā sarīkotiem uzbrukumiem ar cilvēku upuriem, kuros tiek vainots džihādistu grupējums "Islāma valsts", un vairākiem uzbrukumiem ar desmitiem bojāgājušo Ankarā, par kuriem atbildību uzņēmās kurdu kaujinieku grupējums "Kurdistānas Brīvības piekūni" (TAK).

"Mēs cīnīsimies pret terorismu nerimstoši līdz pat beigām," uzsvēra Erdoans, piebilstot, ka Turcijai jābūt gatavai uzbrukumam jebkurā mirklī.

Atbildību par sprādzienu, kas noticis musulmaņu svētā mēneša ramadāna otrajā dienā, neviens grupējums vēl nav uzņēmies.

LETA / Foto: EPA/LETA / AFP/Scanpix/LETA Reuters/Scanpix/LETA