Klintone uzvar priekšvēlēšanās Ņūdžersijā, Ņūmeksikā un Dienviddakotā
Ja Klintone uzvarēs, viņa kļūs par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā.
Pasaulē
2016. gada 8. jūnijs, 10:27

Klintone uzvar priekšvēlēšanās Ņūdžersijā, Ņūmeksikā un Dienviddakotā

Jauns.lv

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone otrdien uzvarēja priekšvēlēšanās Ņūdžersijas, Ņūmeksikas un Dienviddakotas štatos, pastiprinot savas izredzes tikt izvirzītai par ASV prezidenta vēlēšanu kandidāti no Demokrātu partijas, vēsta ASV telekanāli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Demokrātu priekšvēlēšanas otrdien notika sešos štatos, tostarp Kalifornijā. Klintones sāncensis - kreisais demokrātu senators no Vermontas štata Bērnijs Sanderss - guvis uzvaru Ziemeļdakotas un Montānas štatos.

Turpinās balsu skaitīšana Kalifornijas štatā, kur pēc 44% nodoto balsu saskaitīšanas vadībā ir Klintone ar 59% pret Sandersa 40%.

Klintone priekšvēlēšanās jau ir guvusi noteicošu pārsvaru pār Sandersu, iegūstot vismaz 2630 delegātu balsis, pārsniedzot 2383 balsu robežu, kas nepieciešamas viņas kandidatūras izvirzīšanai Demokrātu partijas konventā jūlijā.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks novembrī, un ir gaidāms, ka tajās kandidēs Klintone un miljardieris Donalds Tramps no Republikāņu partijas. Ja Klintone uzvarēs, viņa kļūs par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā.

Otrdien notika arī republikāņu priekšvēlēšanas piecos štatos, un Tramps, kurš ir vienīgais pretendents uz izvirzīšanu par prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas, guva uzvaru visos šajos štatos - Dienviddakotā, Kalifornijā, Montānā, Ņūdžersijā un Ņūmeksikā.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA