Latviete Anglijā aģitē britus palikt Eiropas Savienībā
Dalot kampaņas avīzes, viņa vēlas parādīt, ko ES dod Mančestrai, lai cilvēki zina, cik daudz Mančestra ieguvusi.
Pasaulē
2016. gada 8. jūnijs, 21:01

Latviete Anglijā aģitē britus palikt Eiropas Savienībā

Jauns.lv

Lai pārliecinātu Mančestrā dzīvojošos, ka Lielbritānijā gaidāmajā referendumā ir jābalso par palikšanu Eiropas Savienībā (ES), kampaņā iesaistījusies arī latviete Dzidra Nūra, kura jau otro gadu strādā Mančestras domē kā deputāte. Par to trešdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzidra ir vienīgā latviete, kura Apvienotajā Karalistē ieņem tik augstu politisko amatu - viņa ir Mančestras domes deputāte no Leiboristu jeb Strādnieku partijas. Dzidra te nodzīvojusi 12 gadus, nokārtojusi Lielbritānijas pilsonību, tāpēc drīkstēs ne tikai pati balsot, bet izjūt arī lielu atbildību jau pirms referenduma. 

Dalot kampaņas avīzes, viņa vēlas parādīt, ko ES dod Mančestrai, lai cilvēki zina, cik daudz Mančestra ieguvusi. Dzidrai ir sava politiskā atbalsta komanda Mančestrā un viņu vidū ir gan angļi, gan otrās paaudzes imigranti - musulmaņi no Tuvo Austrumu valstīm. 

Dzidra aģitē par palikšanu ES, jo tā ir arī viņas Leiboristu partijas nostāja. Lai arī Dzidra kā Latvijas-Lielbritānijas dubultpilsone un Mančestras domes deputāte par savu nākotni arī referenduma negatīva iznākuma gadījumā tiešas institucionālas sekas neizjustu, viņa uzskata, ka izstāšanās būtiski kaitētu austrumeiropiešu iebraucējiem ikdienas saskarsmē ar angļiem.

“Man liekas, ja balsos “iziet”, tas var izraisīt lielāku naidu starp tautām, un it īpaši eiropiešiem var pateikt - mēs balsojām, lai izietu, ko tu vēl šeit dari?” vērtēja Dzidra. 

Taču ES pretinieku uzsaukumi pret lielo imigrāciju Mančestrā ir dzirdami mazāk nekā citviet. Pilsēta ir pieradusi pie multikulturālisma, tūkstošos mērāma arī latviešu imigrantu kopiena.

LNT ziņas / Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas