Ievas laime. Bērniņš nāks pasaulē tad, kad Ilvess vairs nebūs prezidents. FOTO. VIDEO
Igaunijas pirmā lēdija pēdējā laikā burtiski staro aiz laimes, raksta kaimiņvalsts plašsaziņas līdzekļi.
Pasaulē
2016. gada 10. jūnijs, 06:11

Ievas laime. Bērniņš nāks pasaulē tad, kad Ilvess vairs nebūs prezidents. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Igaunijas pirmā lēdija, latviete Ieva Ilvesa pēdējā laikā staro aiz laimes, gaidīdama ģimenes pieaugumu, novērojuši Igaunijas plašsaziņas līdzekļi. Pārim mantinieks jau pieteiksies tad, kad Tomasam Hendrikam Ilvesam jau būs beidzies prezidentūras termiņš šī gada oktobrī.

Tallinas laikraksts „Postimees” raksta: „Tikko Igaunijas prezidents kopā ar savu kundzi piedalījās koku stādīšanas talkā pie Pērnavas viesnīcas „Rannahotell”, kas bija veltīta jaunās vasaras sezonas atklāšanai. Pasākums notika Pērnavas pludmales parkā, kura laikā tika iestādīti ozoliņi. Ieva Ilvesa vārda tiešā nozīmē staroja aiz laimes, bija redzams viņas grūtnieces vēderiņš”. Latviete bija tērpusies tumšā zilas krāsas kleitā un žaketē. Lai arī kleita nebija apspīlēta, viņas augošo grūtnieces vēderu bija grūti nepamanīt.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Ilvesa rudenī laidīs pasaulē mazuli. Viņas vīrs savā „Facebook” profilā pirms trim nedēļām bija ierakstījis: „Dārgie draugi, mēs ar Ievu priecājamies dalīties jaunumos, ka rudenī mūsu ģimenē gaidāms pieaugums. Kritiskie mēneši ir pagājuši, un mēs priecājamies apstiprināt jaunumus plašākai publikai".

Igaunijas prezidents norādīja, ka bērna piedzimšana plānota pēc viņa amata termiņa beigām, tādēļ tā būs privāta ģimenes lieta.

Jau vēstīts, ka 2. janvārī ceremonijā Hallistes baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī, tika noslēgta Ilvesa un Latvijas ierēdnes Kupces laulība. Pēc kāzām Kupce pieņēma vīra uzvārdu. Ilvesam tās bija trešās, bet Kupcei pirmās laulības. Abiem no iepriekšējās attiecībām jau ir bērni.

Ieva Ilvesa un Tomass Hendriks Ilvess gaida mantinieku


Kasjauns.lv/Foto: Igaunijas Prezidenta kanceleja, Igaunijas prezidenta „Facebook”, AFP/LETA/Video: Igaunijas TV3