Islāmistu kontrolēto Fallūdžu diennakts laikā pametuši jau 4000 cilvēku. FOTO
Džihādistu kontrolēto Fallūdžu 24 stundu laikā pametuši aptuveni 4000 pilsētas iedzīvotāju.
Pasaulē
2016. gada 13. jūnijs, 00:23

Islāmistu kontrolēto Fallūdžu diennakts laikā pametuši jau 4000 cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Izmantojot Irākas armija izveidoto drošības koridoru, džihādistu kontrolēto Fallūdžu 24 stundu laikā pametuši aptuveni 4000 pilsētas iedzīvotāju, svētdien paziņojusi Norvēģijas Bēgļu padome.

Operāciju Fallūdžas atgūšanai no džihādistu grupējuma "Islāma valsts" Irākas drošības spēki sāka 22.maijā. Kopš tā laika islāmistu kontrolētās teritorijas pametuši aptuveni 24 000 cilvēku, tomēr pavisam nedaudziem bija izdevies aizbēgt no Fallūdžas centra, kur džihādisti izmanto civilos iedzīvotājus kā dzīvos vairogus.

Norvēģijas Bēgļu padome, kas sniedz humāno palīdzību, pauda atvieglojumu par 4000 cilvēku izkļūšanas no Fallūdžas centra, bet norādīja, ka tā ir pārslogota un brīdināja, ka drīz var aptrūkties dzeramais ūdens.

Organizācijas pārstāvis sacīja, ka, reaģējot uz Fallūdžas ofensīvu, humānajai palīdzībai būtu nepieciešami 8,9 miljoni eiro nākamos sešus mēnešus, ja tiks pārvietoti vēl 35 000 cilvēku.

Organizācijas aplēses liecināja, ka pirms koridora izveidošanas pilsētā atradās 50 000 civilie iedzīvotāji.

Fallūdža, kas ir ārpus Irākas valdības kontroles kopš 2014.gada janvāra, atrodas Anbāras provincē 50 kilometrus uz rietumiem no valsts galvaspilsētas Bagdādes.

 

BNS/Foto: AFP/Scanpix/LETA, EPA/LETA