Floridas geju šāvēja bijusī sieva: "Sākumā viņš bija normāls un kluss, bet tad..."
Šīs sievietes un Floridas maniaka laulība bija īsa. Jau drīz vien pēc kāzām Matīns sācis sievu sist, piemēram, par to, ka laikus nebija izmazgāta veļa.
Pasaulē
2016. gada 13. jūnijs, 14:37

Floridas geju šāvēja bijusī sieva: "Sākumā viņš bija normāls un kluss, bet tad..."

Jauns.lv

Amerikāņu mediji publiskojuši masu slepkavas Omāra Matīna bijušās sievas preses konferencē teikto, ka Matīns patiešām bijis vardarbīgs cilvēks. Kā zināms, 29 gadus vecais vīrietis geju klubā Orlando, Floridā, nošāva 49 cilvēkus un vēl 53 ievainoja līdz viņu pašu nošāva policisti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV amatpersonas šo slaktiņu jau nosaukušas par briesmīgāko valsts vēsturē. Omārs Matīns bija islāmticīgs afgāņu izcelsmes ASV pilsonis, dzimis Ņujorkā.

Pagaidām nav pierādīta viņa saistība ar “Islāma valsts” ekstrēmistiem, un, visticamāk, slepkavību motīvs bijis homofobiska rakstura.

Sitora Jusufija – Matīna bijusī sieva – atklāj, ka ar viņu iepazinusies internetā 2009.gadā un tajā pašā gadā arī apprecējušies. Laulība gan izvērtās pavisam īsa, jo drīz vien sieva piedzīvoja vardarbību no vīra puses it kā par “mājas soļa” neveikšanu, proti, Sitora neesot gana labi uzturējusi kārtībā māju. “Viņš mani sita. Piemēram, ja nebija izmazgāta veļa – sita,” atceras Jusufija.

“Sākumā viņš bija normāls, kluss. Un pat nebija reliģiozs,” medijiem atklāj sieviete, “bet dažu nedēļu laikā viņš sāka mani sist”. Sitoru no vardarbīgā vīra izglābuši viņas vecāki. Drīz vien nelaimīgajai kopdzīvei pielikts punkts.

Arī Sitora nepiekrīt viedoklim, ka Matīnam bijuši reliģiski motīvi doties uz klubu “Pulse” un sākt šaut. Viņa sliecas domāt, ka slepkavam bija garīga rakstura slimību saasinājums. “Viņam bija bipolārie traucējumi. Omārs nebija garīgi stabils, lai gan viņš gribēja būt policists un mēģināja stāties policijas akadēmijā,” viņa pauž. Cita starpā Matīns rūpīgi trenējies un esot patērējis lērumu steroīdu, kam, Sitorasprāt, varētu būt liela loma viņa garīgajā nestabilitātē. Tiesa, arī viņai ir pārsteigums, ka Matīna vardarbība izvērtās masu slaktiņā, kurā dzīvību zaudēja 49 cilvēki un viņš pats.

Sieviete nebija ar Matīnu sazinājusies vai redzējusies kopš 2011.gada, kad viņu laulība tika šķirta.


Kasjauns.lv/Foto: AP/Reuters/Scanpix/LETA