Pasaulē
2016. gada 13. jūnijs, 20:12

Kataras tiesa piespriež cietumsodu 22 gadus vecajai Laurai, kuru sazāļoja un izvaroja

Jauns.lv

Katara plāno izraidīt no valsts kādu sievieti no Nīderlandes, kurai pirmdien tika piespriests viens gads cietumā nosacīti pēc tam, kad viņa paziņoja, ka viņa tikusi izvarota.

22 vecajai Laurai tiks piespriests arī sods 3000 Kataras riālu (710 eiro) apmērā. Viņa tiks izraidīta pēc soda samaksāšanas.

Sieviete noraidījusi viņai izvirzītās apsūdzības.

Lietā apsūdzētajam vīrietim, kurš ir 40 gadus vecs Sīrijas pilsonis Omars Abdulla al Hasans, tika piespriesti 100 sitieni ar pletni par nelikumīgām seksuālām attiecībām un 40 sitieni par alkohola lietošanu.

Cietumsods viņam netika piespriests, un pēc soda izciešanas arī viņš tiks izraidīts no Kataras.

Nīderlandes vēstniece Katarā norādīja, ka vēstniecība palīdzēs Laurai atstāt Kataru.

Sieviete tika aizturēta 14.martā, un kopš tā laika atrodas apcietinājumā.

Viņas advokāts pavēstīja, ka incidents noticis, kad viņa uzturējusies Dohas viesnīcā. Sieviete esot devusies dejot, bet pēc atgriešanās pie galdiņa konstatējusi, ka viņas dzēriens ir saindēts. Pēc tam Laura vairs neko neesot atcerējusies, līdz pamodusies svešā vietā, konstatējot, ka ir izvarota.

Savukārt lietā apsūdzētais vīrietis uzstāja, ka seksuālās attiecības bijušas labprātīgas, turklāt sieviete pat esot prasījusi naudu.

Konservatīvajā Persijas līča emirātā laulības pārkāpšana vai nelikumīgas seksuālas attiecības tiek uzskatītas par nopietnu noziegumu. Šis gadījums izpelnījās starptautisku sašutumu par šādu izturēšanos pret iespējamu izvarošanas upuri.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA, LinkedIn

Tēmas