6 gadi cietumā - tādu sodu saņem migrants, kurš baseinā Vīnē izvaroja 10 gadus vecu zēnu
Irākiešu izcelsmes imigrants baseinā Austrijā izvaroja zēnu. Viņa jaunības dēļ tiesa bija maiga, piespriežot sešus gadus ieslodzījumā.
Pasaulē
2016. gada 15. jūnijs, 13:49

6 gadi cietumā - tādu sodu saņem migrants, kurš baseinā Vīnē izvaroja 10 gadus vecu zēnu

Jauns.lv

20 gadus vecais irākiešu izcelsmes iebraucējs Amirs A. noklausījies spriedumu lietā, kurā viņš tika apsūdzēts izvarošanā. Vīnes tiesa jaunietim piesprieda sešu gadu cietumsodu par maza zēna izvarošanu. Noziegums notika pērnā gada decembrī, taču sabiedrība par to uzzināja tikai šogad februāra sākumā.

Izvarotājs savu vainu atzīst, nožēlo un saka, ka "nevienā valstī nav pieļaujams tas, ko es izdarīju", vēsta ārzemju mediji.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka gada sākumā Vīni satrieca ziņa: iebraucējs no Irākas baseinā brutāli izvarojis desmitgadīgu zēnu. Amira arguments bija līdz cinismam prasts: "Bet man nebija seksa četrus mēnešus!"

Noziegums noticis Vīnes pilsētas Rīzenbādes baseinā, kur tobrīd jautri no tramplīna ūdenī lēkuši vairāki vietējie zēni. 10 gadus vecajam puisēnam ceļā uz ģērbtuvēm uzmācies un pēcāk arī veicis dzimumaktu irākietis, kurš gan pirms, gan arī vēl pēc akta ar bērnu turpinājis izklaidēties baseinā. Policiju uz notikuma vietu izsauca baseina darbinieks, kad brutāli izvarotais zēns raudādams pie viņa pieskrējis un lūdzis palīdzību. Irākieti uz karstām pēdām aizturēja baseina kompleksā, rakstīja "Kronen Zeitung". Puisēnu nogādāja slimnīcā, kur viņam konstatētas izvarošanai raksturīgas traumas.

Divdesmit gadus vecais migrants bija ieradies Austrijā pērnā gada 5.septembrī un jau drīz sācis strādāt par taksistu Vīnē. Irākā viņam palikušas sieva un meita. Kā informē policija, vīrietis zināja, ka "šāda rīcība [izvarošana - red.piez.] ir aizliegta jebkurā pasaules valstī". Turklāt viņš teicis, ka "vienmēr neesmu bijis slims. Tā bija milzīga seksuālā spriedze".

Izskanot šādai informācijai, sabiedrība Austrijā neslēpa savu sašutumu daudzos jo daudzos ierakstos un komentāros sociālajos tīklos. Situācija kļuva tik nokaitēta, ka pat Vīnes policija feisbukā sniedza paskaidrojumu. Tajā teikts, ka temati, kas saistīti ar migrantu uzvedību un noziegumiem ir "ļoti jūtīgi", un policisti jau redzējuši daudz ko, taču nule sasniegta kritiskā robeža un turpmāk būšot "nulle iecietības".

Cietušā identitāte saprotamu iemeslu dēļ netiek publiskota, taču zināms, ka bērnu sauc Gorans un viņš pats uzaudzis Balkānu emigrantu ģimenē, kas jau sen dzīvo Vīnē. Viņa vecmāmiņa ir serbiete.

Šodien irākietim piespriests 6 gadu cietumsods. No ilgāka cietumsoda viņu glābis vien vecums.


Kasjauns.lv/Foto: Roland Schlager