Karalienei esot ap 200 somiņu
Elizabete II pozē kopā ar pieciem mazmazbērniem un diviem jaunākajiem mazbērniem Vindzoras pilī. Miai Greisai, karalienes vecākās mazmeitas, princeses Annas meitas Zāras Tindalas atvasei, ticis gods turēt Viņas Majestātes somu.
Pasaulē
2016. gada 19. jūnijs, 05:25

Karalienei esot ap 200 somiņu

Jauns.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kura nesen nosvinēja 90. jubileju, ir pazīstama ar savu nevainojamo stilu. Karaliskās modes eksperti cita starpā izceļ Viņas Majestātes somiņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tās karalienei izgatavo britu firma „Launer”, un runā, ka viņai esot ap 200 somu, visas ar gariem rokturiem, lai varētu ērtāk apmainīties ar rokas spiedieniem. Runā arī, ka ar somas palīdzību karaliene dod īpašas zīmes savai svītai – ja banketa laikā karaliene to uzliek uz galda, tas nozīmē, ka laiks beigt.

Par somiņu saturu ir dažādas versijas, piemēram, ka Elizabete II vienmēr nēsā līdzi salocītu 5 sterliņu mārciņu banknoti, lai pēc svētdienas dievkalpojuma to ieliktu baznīcas ziedojumu traukā. Vēl somā esot spogulis, lūpu krāsa un mobilais telefons, lai piezvanītu mazdēliem.

Nesen uzņemtā oficiālā ģimenes fotogrāfijā viena no karalienes mazajām mazmazmeitām lepni tur rokās vecvecmāmiņas somu, izceļot tās pusmītisko talismana spēku.

„Kas Jauns Avīze”/ Foto: Scanpix/Reuters/LETA