Maskava paziņo, ka Krievija Sīrijā nebombardē ASV atbalstītos nemierniekus
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ASV neatklājot to rajonu koordinātes, kur darbojas ASV atbalstītie nemiernieki, un tas liedzot Krievijas aviācijai savās operācijās būt precīzai.
Pasaulē
2016. gada 19. jūnijs, 16:08

Maskava paziņo, ka Krievija Sīrijā nebombardē ASV atbalstītos nemierniekus

Jauns.lv

Krievijas Aizsardzības ministrija svētdien noraidījusi apsūdzības, ka Krievijas aviācija šonedēļ Sīrijas dienvidos bombardējusi ASV atbalstītos nemierniekus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien ASV Pentagona pārstāvis videokonferencē ar Krievijas militārpersonām pauda nopietnas bažas par uzbrukumu "koalīcijas atbalstītajiem spēkiem, kas cīnās pret [džihādistu grupējumu] "Islāma valsts"" pie Tanfas garnizona.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs noliedzis, ka Krievijas spēki būtu bombardējuši šos apvidus, kur darbojas ASV atbalstītie nemiernieki, paziņodams, ka uzlidojums noticis "vairāk nekā 300 kilometrus no rajona", ko pieminējis ASV pārstāvis. Pēc viņa teiktā, Krievijas aviācija darbojusies "saskaņā ar procedūrām, par ko panākta vienošanās", un iepriekš informējusi par to ASV vadīto koalīciju.

Krievijas Aizsardzības ministrija jau ceturtdien paziņoja, ka tās spēki nav devuši triecienu Sīrijas opozīcijas spēkiem, uz ko attiecas pamiers, bet neminēja Tanfu.

Konašenkovs arī paziņojis, ka ASV neatklājot to rajonu koordinātes, kur darbojas ASV atbalstītie nemiernieki, un tas liedzot Krievijas aviācijai savās operācijās būt precīzai.

Tikmēr Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu negaidītā vizītē apmeklējis Sīriju un Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzdevumā ticies ar prezidentu Bašaru al Asadu, lai pārrunātu militāro sadarbību "cīņā pret teroristiskajām organizācijām Sīrijas zemē". Nedz Sīrijas televīzija, nedz Krievijas Aizsardzības ministrija nesniedz sīkākas ziņas par šīm sarunām. Šoigu apmeklējis arī Krievijas aviācijas bāzi un ticies ar lidotājiem, kā arī apsardzes un loģistikas vienību karavīriem.

LETA/Foto: Vida Press